Смятаме, че времето, което дадохте на политическите партии досега, е

...
Смятаме, че времето, което дадохте на политическите партии досега, е
Коментари Харесай

Нинова към президента: Изгубихте ни времето. Той: Искате предсрочни избори за Коледа ли?

Смятаме, че времето, което дадохте на политическите партии до момента, е изгубено. Ако въобще се водят някакви договаряния за сформиране на държавно управление, от тях няма резултат.

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на президента Румен Радев. Социалистите се срещнаха с президента за консултациите преди връчването на първия мандат за сформиране на кабинет.

Според Нинова невиждано дългия интервал, който президентът остави за договаряния сред партиите, в действителност единствено е засилил несъгласията сред тях.

„ Смятаме, че действителни диалози ще стартират след връчването на първия мандат . Колкото по-скоро това се случи, толкоз по-висока е вероятността за сформиране на кабинет “, заключи Нинова.

„ Аз и на Българска социалистическа партия връчвах мандати и вие не успяхте да съставите държавно управление “ , не остана задължен Румен Радев. Той отхвърли обвиняванията, че губи скъпо политическо време.

„ Ако караме с мандатите в нормалното движение и те са несполучливи, това значи да разпуснем Народното събрание в края на ноември или началото на декември. Означава Народното събрание да не одобри серия закони – вие кажете кои да бъдат те. Означава да вършим избори или в края на януари, или при започване на февруари. И акция по Коледа “, изброи президентът. И иронично попита при подобен сюжет отново ли към него ще бъдат ориентирани претенциите, че жителите се занимават с избори посред „ тежка зима, сложна логистика, празници и акция “.

Според прогнозите на президента при избори след Нова година изборната интензивност ще бъде още по-ниска.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР