Смятаме, че сега знаем кой може да е, но това

...
Смятаме, че сега знаем кой може да е, но това
Коментари Харесай

Историческо! Откриха Легендарния Кораб На Капитан Джеймс Кук!

" Смятаме, че в този момент знаем кой може да е, само че това ще ни трябват още доста доказателства. Съсредоточаваме се там, където би трябвало ", разяснява морският археолог Кати Абас.

Експедиция от водолази обследва остатъци на 5 кораба този месец в регион, където се счита, че " Индевър " е потопен през 1778 година, като стесняват кръга от 13, датиращи от 18-ти век, до пет и най-после до два кораба, написа нюз.бг.

" Ще са нужни съществени разкопки и спомагателни изследвания и пари ", разяснява Абас и прибавя, че в 7 часа в събота ще организира конференция в Роуд Айлънд с подробни 3D изображения на мястото.

" Мога да кажа, че екипът е свел опциите до една, което е доста обещаващо... Сега има още доста работа, разбор и проучвания, преди да можем дефинитивно да заявим, че сме разкрили останките на " Индевър " на Джеймс Кук ", разяснява шефът на Австралийския народен морски музей Кевин Съмптън.

Откритието е по-малко от две години преди 250-тата годишнина от идването на Кук в Австралия, а тази година се означават 250 години от първото му тръгване от Англия.

Съдбата на " Индевър " е незнайна на историците, тъй като корабът изчезва от военноморските записи, откакто е продаден на Джон Уилкинсън през 1775 година след пътуването на Кук от 1768-1771 година

Абас намира архивни документи във Англия за преименуването му в " Лорд Сандвич " и че е част от 13 транспортни кораба, потопени в Нюпорт през 1778 година

Корабът е значим за няколко страни, измежду които Австралия, Нова Зеландия и Съединени американски щати, и занапред следва борба, къде да бъдат превозени останките. Очаква се генералния консул на Австралия в Ню Йорк, Алистър Уолтън да участва на формалното показване в Роуд Айлънд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР