Смятам, че зелените сертификати скоро ще отпаднат, коментира пред Нова

...
Смятам, че зелените сертификати скоро ще отпаднат, коментира пред Нова
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев хвърли бомба за скорошно падане на зеления сертификат

Смятам, че зелените документи скоро ще отпаднат, разяснява пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

Омикрон ще продължава да настава. Децата са уязвими. Към момента обаче локдаун не е нужен, уточни той.

„ Има и хубави вести. Една трета от имунизациите, сложени през вчерашния ден, са сложени в София. От последните 227 потвърдени случаи на Омикрон пък единствено 7 души са в болница ”, сподели още той.

Според него към този момент вървим към финала на пандемията. „ Мислим, че с края на пролетта случаите доста ще намалеят. Дай Боже в България да имаме задоволително публичен имунитет, тъй че да сведем случаите до обособени огнища ”, разяснява Кантарджиев.

„ Смятам, че зелените документи в скоро време ще отпаднат. Това може би ще се случи в границите на месец и половина. Хубаво е обаче хората да се имунизират и да си поставят бустерните дози ”, безапелационен бе той.

Неговото име се трансформира в синоним на Национален щаб, ковид, пандемия, само че постоянно с доза комизъм, без значение какъв брой сложна е обстановката. „ Хуморът е едно от нещата, които би трябвало да съпътства човек в компликациите на живота, тъй като както е споделил Оскар Уайлд – и истината да кажеш, в случай че не ги разсмееш, ще те убият ”, разяснява проф. Тодор Кантарджиев.

Той описа, че още по времето на образованието си в университета е желал да работи в региона на инфекциите.

„ Причината е, че това са огромна част от лечимите заболявания и все още. При тях има вяра и нещо зависи от теб. Лошото е, че в нашата остаряла парите не са в лечимите заболявания, а в нелечимите. Не мисля обаче, че съм сбъркал с избора си ”, показа професорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР