Смятам, че за тази изключително тежка обстановка и избухнала война

...
Смятам, че за тази изключително тежка обстановка и избухнала война
Коментари Харесай

Председателят на НС: Арестът на Борисов бе извършен по културен начин

Смятам, че за тази извънредно тежка конюнктура и избухнала война наоколо до нас, държавното управление и Народното събрание, и изобщо ръководещата обединението, се оправят добре в границите на тези 100 дни. Разбира се, стремежът е да се увеличи темпото на измененията, които четирите обединения, които сме в ръководството, сме заложили като цел. Това съобщи ръководителят на Народното събрание в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " в ефира на Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 192
Той регистрира, че за този интервал от 100 дни е бил признат бюджетът на страната, стартирани са били някои от поставените промени – измежду които приемането на първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, с който се закриват спецправосъдието и се анулират " кариерните бонуси " във Висшия правосъден съвет.

,,Като цяло това е много сериозна промяна, само че това е единствено началото``, добави Минчев. 

Кризите няма по какъв начин да не лишават от фокуса на всички, които са в ръководството, счита Минчев.

Той уточни, че едно е да се ръководи в спокойни времена, напълно друго - когато покрай теб се води война. По думите му това неизбежно въздейства на цените на енергоносителите, това е значим аспект, който лишава сериозна част от времето на всички, които са в ръководството. 

На въпрос дали наближават избори  отговори, че избори сигурно има след три години и половина. Относно опцията един от съдружните сътрудници да размишления за присъединяване си в ръководството, Минчев съобщи, че не вижда да са налице предпоставки за това.

Председателят на Народното събрание не мисли, че е допустимо недоразумение по тематиката Украйна да преформатира обединението.

Нашата коалиция е разнолика, само че това не пречи всеки да може да отстоява своята позиция, без това да вреди на общата позиция на България. Позицията на България е ясно декларирана и мощна и това се прави оценка от нашите сътрудници, в това число и от господин Зеленски, изясни Минчев.

Относно плана на решение за това украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан в Народното събрание, Минчев съобщи, че персонално поддържа такова чуване.  

Председателят на Народното събрание сподели още, че работи добре в границите на обединението с сътрудниците си от левицата, макар другите им позиции във връзка с Руската Федерация.

Спокойно мога да заявя, че в границите на Народното събрание работим добре. Работата върви, увери Минчев. 

Относно Плана за възобновяване и резистентност ръководителят на Народното събрание означи, че следва проектът да бъде подписан в идващите две седмици и добави, че той е значим за стабилността на цялата страна.

,,По този проект в стопанската система на България ще влязат извънредно съществени средства``, добави Минчев.

По думите му тези пари този път ще бъдат употребявани по предопределение за стимулиране на стопанска система. 

Относно изпращане на муниции за Украйна Минчев уточни, че това не е на дневен ред в Народното събрание, защото няма импортиран подобен план на решение. По думите му този въпрос не бил коментиран и в границите на визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин у нас.

Изпращането на военна помощ от страна на България не е на дневен ред, съобщи Минчев.

Във връзка с ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов председателят на Народното събрание разяснява, че Министерство на вътрешните работи е работило в изискванията на необходимост, в границите на компетентността си, и означи, че арестите са се случили по един либерален и културен метод. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР