Смятам че всяко едно председателство е свързани с различни политически,

...
Смятам че всяко едно председателство е свързани с различни политически,
Коментари Харесай

Вигенин: Сенките върху подготовката на председателството ни на ЕС трябва да бъдат отстранени

Смятам че всяко едно председателство е свързани с разнообразни политически, логистични проблеми. Важно въпреки всичко оптималната част от тях да бъдат отстранени до началото на самото председателство, а доста от тях несъмнено си ги знаят единствено хората от най-тесния екип по подготовката, значимо е на открито да не излиза нищо.Всяка такава голяма организация неизбежно е обвързвана и с проблеми. Така разяснява в предаването " Преди всички " по " Хоризонт " процесът на подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който е и ръководител на парламентарната комисия по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.

Той означи, че макар сянката, която събитията от тази седмица, свързани с управлението и работата в НДК, са хвърлили върху подготовката на Българското председателство, процесът въпреки всичко върви с положително движение.
„ Аз към момента съм оптимист за Българското председателство. Струва ми се, че темпото, като цяло, на подготовката е положително. Естествено обаче - сами разбирате, че през тази седмица породиха проблеми, които несъмнено хвърлят известна сянка.

От една страна - от към логистична позиция, защото НДК в действителност е главното място, където ще се организират по-голямата част от събитията в България, в това число парламентарните срещи прочее, защото изтеглянето на графика направи невероятно да завърши ремонта на новата парламентарна зала на " Батенберг ".

Другата сянка обаче е обвързвана с размяната на обвинявания, подозрения за напън във връзка с публични поръчки и може би даже корупция. И тази сянка би трябвало да бъде оптимално бързо отстранена ", сподели Вигенин, като акцентира, че председателството е късмет за страната ни да се показа в по-добра, позитивна светлина, а не да се сочи като образец за най-корумпирана.

„ Тези проблеми за страната, която доста хора смятат за най-корумпираната в Европейски Съюз, няма да ни оказват помощ ние да почистим този имидж. Обратно - нашите сътрудници ще си кажат: " Успяха дори с подготовката на председателството да основат сходни проблеми ".

Вигенин посочи още, че основаването на парламентарна комисия по проблема " НДК " е добра основа, с цел да се прегледат всички налични материали и данни и бързо да се създадат оферти за нужните стъпки.

Той уточни, че управлението на НДК би трябвало да показа оптимално бързо обновен график на дейностите до края на годината.

„ За да получим увещание ние самите в Народното събрание, че нещата са по проект и да забележим какво още може да се направи, с цел да сме сигурни, че няма да има изненади към края на годината ", добави Вигенин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР