Смятам, че в рамките на две седмици можем да се

...
Смятам, че в рамките на две седмици можем да се
Коментари Харесай

Георги Кадиев: В рамките на 2 седмици можем да се справим с актуализирането на бюджета

Смятам, че в границите на две седмици можем да се оправим с актуализирането на бюджета, въпреки че има доста неща за смяна във разновидността за актуализация на бюджета, който е много механически. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Георги Кадиев, народен представител от „ Българска социалистическа партия за България”.

„ Министерството на финансите най-вероятно просто е погледнало къде има места на напрежение – примерно в стопанската система, отделили са 400 млн. лева за ограничения против закъснение на стопанската система. След това са видели, че в медицинския личен състав има проблем – отделили са някакви средства. След това са видели, че заради растежа на цените измежду възрастното население, обществено слабите има проблем – отделили са и там. Това не е дълготрайна политика, само че ненапълно не е и работа на служебния кабинет да прави дълготрайна политика, това е наша работа. И в действителност, сред първо и второ четене на бюджета би трябвало да се опитаме да внесем политика в актуализацията на бюджета ".

По думите на Кадиев наложително е да има актуализация:

" Първо, с цел да изчистим… има доста спомагателни доходи и те идват най-много от растежа на цените, надлежно събираемост на налог добавена стойност, тъй като да вземеш 20% Данък добавена стойност от кг месо 10 лева не е същото като кг месо 15 лева Те идват от единствено себе си, тези доходи и би трябвало да се върнат обратно към хората, изключително към тези, които са обществено слаби ".

Той уточни и различен мотив, поради който би трябвало да има актуализация:

„ Защото, в случай че не успеем да съставим държавно управление, отидем на трети избори, още веднъж не успеем дълго време да съставим държавно управление и влезем в идната година без признат бюджет, тогава според закона ние ще караме идната година с 1/12 всеки месец от тази година и по тази причина е хубаво да го актуализираме, с цел да можем да караме с 1/12 от по-висок бюджет”.

Гледайте цялото изявление във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР