Смятам, че в Плевенска област няма предпоставки за ситуации като

...
Смятам, че в Плевенска област няма предпоставки за ситуации като
Коментари Харесай

Областният управител на Плевен: В региона няма предпоставки за ситуации като във Войводиново

" Смятам, че в Плевенска област няма предпоставки за обстановки като тази в село Войводиново. През последните няколко години казусът с ромските гета в огромна степен беше решенЮ. Така регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров отговори на въпрос на Actualno.com има ли в района места, обитаеми нелегално от роми.
Петров е някогашен шеф на плевенската Областна дирекция на вътрешните работи. В близо 25-годишната си кариерата като чиновник на Министерство на вътрешните работи неведнъж се е сблъсквал с проблемите, които основават ромските общности.
" Най-критично беше ситуацията в село Мечка. Там бяха разселени така наречен " гръцки " роми, които преди 25 години бяха изгонени от село Подем. Те са с най-ниския обществен статус – ниско интелигентни, необразовани, женят се между тях свойски. Срещу огромната престъпност в Мечка се взеха много ограничения – с непрекъснато полицейско наличие, с видеонаблюдение, с осъществяването на стратегия за работа с тази общественост и други Сега там обстановката е сензитивно по-спокойна. В бюлетина на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи няма регистрирано завишение на осъществените закононарушения в Мечка – на непрекъснати обири и грабежи, както беше в близкото минало.
Другото село с многочислено ромско население в района е Буковлък. Там през 2012 година имаше сериозна конфликтна обстановка. По това време основен секретар на Министерство на вътрешните работи беше Калин Георгиев. С него отидохме в селото и още тогава бяха разказани всички противозаконни постройки. Отделно с представители на ВиК и енергото там бяха разказани всички случаи на непозволено присъединение към мрежата. След това стартира процедура по узаконяването на постройките. Създадоха спешен щаб, а кметът на Буковлък Росен Русанов се ангажира да придвижи процедурите. Бутнаха единствено няколко къщи, които не бяха в регулация. И там обстановката на е такава, като във Войводино.
Още до момента в който бях в системата на Министерство на вътрешните работи, анализирахме ромските общности в градовете Левски и Долни Дъбник. Тези общности са доста присъщи. Те са по-богати, " бизнесът " им е най-вече да изпращат джебчии в чужбина. Голяма ромска общественост има и в град Славяново, само че тя не основава съществени проблеми ", заключи Мирослав Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР