Смятам, че в момента сме в едно плато и много

...
Смятам, че в момента сме в едно плато и много
Коментари Харесай

Георги Найденов, икономист: Инфлацията ще остане висока поне до есента

„ Смятам, че сега сме в едно плато и доста деликатно би трябвало да следим какво се случва в Съединени американски щати, тъй като като най-голямата стопанска система в света множеството стопански и финансови проблеми потеглят оттова. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ икономистът Георги Найденов. Според него другите значими фактори за развиването на инфлационните процеси у нас са войната в Украйна и обстановката в Китай.
Поскъпването, което ние няма по какъв начин да избегнем, е международен развой и инфлацията ще продължава съгласно мен да стои на едни (високи – бел. ред.) равнища най-малко до есента на тази година. Не виждам факторите, които ще доведат до поевтиняване.
Икономистът уточни, че не е оптимист за опцията за сформиране на постоянен кабинет след новите предварителни парламентарни избори, планувани на 2 април.

Политическата рецесия заплашва приемането на основно законодателство, належащо за влизането ни в еврозоната, уточни още Найденов.

По думите му най-труден за покриване ще бъде критерият за инфлацията, само че е допустимо да се направи компромис по този индикатор, в случай че покажем нужната политическа воля.

„ Нашата интеграция в Европейски Съюз, такава каквато сме се съгласили да бъде 2007 година с подписването на контракта, би трябвало да продължи и това на 100% ще ни вкара още по-дълбоко в западната цивилизация, на която аз считам, че ние принадлежим “, акцентира Найденов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР