Смятам, че цената на хляба ще поевтинее малко след въвеждането

...
Смятам, че цената на хляба ще поевтинее малко след въвеждането
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Инфлацията няма да достигне 20% до края на годината

Смятам, че цената на хляба ще поевтинее малко след въвеждането на нулева ставка на Данък добавена стойност.

Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в предаването „ Карай напряко " по Нова телевизия.

Според него въвеждането на таван на цените на избрани артикули е естествена мярка в сходна спешна обстановка, само че това не е било възприето от съдружните сътрудници. „ Затова ние предложихме, когато понижаваме Данък добавена стойност на някои цени, това да бъде за контролирани артикули.

Пенсиите сега се усилват с 10%, плюс добавката от 60 лв. и самостоятелните добавки, изравняващи януарските с декемврийските пенсии. „ Това при ниските пенсии прави към 26-27% нарастване, при пенсия от 1000 лв. прави 16% от горната страна. Колкото по-висока става пенсията, процентът става по-нисък ", изясни министър Гьоков.

Данъчните облекчения за работещи родители ще бъдат получавани на всеки три месеца, а не еднократно при започване на идната година. Така фамилии с едно дете ще получават по 150 лв. на всяко тримесечие, разясни той.

Облагането на генерираните свръхпечалби на енергийните сдружения би трябвало да обхване освен държавните, само че и частните такива, счита Гьоков.

Линията на беднотия ще бъде определяна по нова европейска методика и сега тя е 413 лв.. Това обаче ще стане от 1 януари 2023 година, съобщи общественият министър.

Той предвижда, че инфлацията няма да доближи 20% до края на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР