Смятам, че реакцията на ЕС беше добра по отношение на

...
Смятам, че реакцията на ЕС беше добра по отношение на
Коментари Харесай

Емил Радев: България ще поиска от ЕС пари за охраняването на границите

Смятам, че реакцията на Европейски Съюз беше добра във връзка с бежанската рецесия на границата сред Гърция и Турция. Видяхте, че незабавно се взеха и ограничения за разпределяне на филантропична помощ за Гърция, защото там има ужасно доста бежанци. Това показа в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

,,Не бих споделил, че има някакво напрежение сред Атина и Брюксел. Просто позицията на формалните институции на Европейски Съюз беше, че външната граница би трябвало да се пази непременно. Гърция ще получи и финансова поддръжка в размер на към 350 милиона евро – толкоз е издръжката на всички тези, които от години са на нейна територия'', изясни още Радев.

По думите му българската страна също ще изиска финансова помощ от Европейски Съюз по охраняването на външната граница.

Турция праща спецчасти, с цел да попречи на 5000 мигранти да се върнат

,,Ние нямаме проблеми с мигранти и бежанци, само че имаме огромни разноски по охраняването на външната граница. Трябват ни високопроходими машини, тъй че на вчерашния съвет бе поискана материална поддръжка. В момента нямаме потребност от спомагателни сили на Фронтекс, само че ни би трябвало техника, окомплектоване, пари за прехрана за в допълнение командированите на границата служители'', разяснява Радев и добави, че сега не са дискутирани съответни суми.

,,Успяхме да предотвратим обстановка, сходна като тази на границата с Гърция, с помощта на напъните на премиера, който поддържа положителни връзки с президента на Турция, само че ние би трябвало да сме подготвени във всеки един миг от мигрантски поток'', предизвести европейският депутат.

,,От няколко години Дъблинското съглашение не работи и то би трябвало да бъде реформирано, за момента обаче не може да се откри консенсус в Европарламента и Съвета на ЕС'', добави Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

,,Не мисля, че Западните Балкани се отдалечават от Европейски Съюз. Надявам се през идващите месеци да забележим действителни стъпки, само че Турция в действителност се отдалечи доста от Европейски Съюз. За жал по този метод ще изгубим проевропейските хора в Турция'', сподели още той.

Евродепутатът изрази мнението, че основаването на единна европейска войска би подсилило ролята на Европейски Съюз в неговата външна политика, изключително в този момент, когато Англия към този момент не е член на Общността, която се явяваше безжалостен съперник на концепцията за европейска войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР