Смятам, че протестът на педиатрите не е само за пари.

...
Смятам, че протестът на педиатрите не е само за пари.
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Системата у нас може да бъде реформирана само с огън и меч

Смятам, че митингът на педиатрите не е единствено за пари. Все отново нарастването на парите за педиатрията е вярно, различен е въпросът, че парите по клиничните пътеки се дефинират от здравното министерство, Здравната каса и Българския лекарски съюз, като самото менажиране е оставено в ръцете на служители, които не схващат по какъв начин се случват нещата. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.

По отношение на предвижданите промени, съгласно които младите лекари, които специализират на държавна поръчка, ще са задължени в продължение на три години да работят в българска болница, доктор Ненков счита, че това е добра мярка.

,,Когато инвестираш в каквото и да е, разумно е да се възползваш от своята инвестиция. Защото все още обстановката е такава - който се докопа до специализация у нас и замине за Западна Европа, ще го вземат на работа, което не е гот. Така че няма неприятно да има такава мярка'', показа Ненков.

На въпрос за промяната в българското опазване на здравето някогашният здравен министър уточни, че тази система може да бъде реформирана единствено с огън и меч, само че към този момент подобен политик у нас не се намира, тъй като - по думите му -,,който направи това, ще довърши политическата си кариера''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР