Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие Биволъ“ към някакво

...
Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие Биволъ“ към някакво
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Опитват се да пришият Биволъ към някакво дело

„ Смятам, че прокуратурата се пробва да пришие „ Биволъ “ към някакво дело, по което могат да изискат със СРС-та и с други способи да схванат по какви тематики ние работим “. Това сподели пред БНР основният редактор на уеб страницата „ Биволъ “ Атанас Чобанов във връзка за следствието за кибератката против приходната организация.
Чобанов съобщи, че самичък ще потърси проверяващите. Той отхвърли да има каквато и да връзка с разследваната поради хакерската атака против Националната организация за приходите „ ТАД Груп “.

По-рано, невиждано, от спецобвинението изпратиха до медиите част от доказателствата си по делото за кибертероризъм против притежателя на компания " Тад груп " Иван Тодоров, комерсиалния шеф Георги Янков и служителя Кристиян Бойков. В мейла от спецобвинението има 13 файла, някои от които съдържат фрагменти от охранителната камера от офиса на " Тад груп ". На един от тях Георги Янков приказва с незнайно лице по телефона и загатва името на Чобанов и уеб страницата " Биволъ ". В този диалог се чете и изречението: " Правителството би трябвало да си замине с всички сили ". Има файл със фотография на връзка на Бойков с разнообразни консуматори посредством Телеграм. Сред тях и консуматор с името " Биволъ ".

На различен кадър, който е от деня, когато изтекоха персоналните данни от Национална агенция за приходите, Георги Янков разисква с Кристиян Бойков, че копия от тях са пратени на Би Би Си и Ройтерс.

На файл, показващ търсенето, за което към този момент оповестиха от прокуратурата, на информация за премиера Борисов, основния прокурор Цацаров и депутата Пеевски, от прокуратурата са оставили незаличени техните ЕГН.

От ТАД Груп са събирали данни за прокурори и следователи. Папката с тях е озаглавена „ Ne se chistiiiii “...Така беше озаглавен и файлът с оповестените на уеб страницата на Съдебния инспекторат персонални данни на арбитър Мирослава Тодорова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР