Смятам, че няма да има фалити заради невижданите цени на

...
Смятам, че няма да има фалити заради невижданите цени на
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Програмата ни за бизнеса е безпрецедентна

Смятам, че няма да има банкрути поради невижданите цени на тока. Програмата за бизнеса, която обявихме, е невиждана. Това не се е случвало в българската икономическа история, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Според Лорер, основата, за която и неговото новосъздадено министерство и държавното управление ще работи е предвидима правна среда.

Когато вложителите биват изнудвани и има корупция на всички места, ти не можеш да започнеш полемика. Затова Майкрософт отива в Гърция, а растежът на Румъния е 7%, разяснява още Лорер пред Нова телевизия и добави, че когато има качествено опазване на здравето и обучение, хората остават тук.

Растежът би трябвало да е по-голям от инфлацията, с цел да усещаме, че вървим напред. Инфлацията на годишна база няма да е 10%. Хубавото от това нещо е, че инфлацията се случва в целия свят, най-вероятно тя ще се обърне към края на тази зима. Вече има индикации от Съединени американски щати, тъй че бавно лека тя ще утихне, сподели министърът.

Относно хората от Държавна конструкция в екипите на министри и изявлението на някогашния длъжностен министър председател, а в този момент министър на защитата, Стефан Янев за НАТО, Даниел Лорер сподели: Случилото се през последните няколко дни са естествени стъпки от растежа на едно държавно управление и един тим, който би трябвало да работи още четири години дружно.

Разбирам министър Генчовска, за какво е имала такива кандидатури в нейния екип, те са експерти в своята област. За страдание кадровата база във външно е такава и за Генчовска не е елементарно да си сътвори екип, който хем да не е привързан със службите, хем да ѝ оказва помощ професионално, разяснява Лорер.

Според него локалните избори ще са първия тест за обединението.

По думите му надали заплащането на сметките за ток ще избави един бизнес, в случай че той по този начин и по този начин не действа вярно.

Лорер заяви, че енергийният и финансовият министър ще дават доста добър пакет на Народното събрание за енергийното подкрепяне.

Колкото до зеления документ за държавната администрация, той разяснява, че Министерството на нововъведенията също ще го вкара, когато се конституира. Лорер посочи, че зеленият документ за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР