Смятам, че може да се търсят по-разумни предложения, за да

...
Смятам, че може да се търсят по-разумни предложения, за да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: От спряганите за министри в новия кабинет най-подготвен е Янев, Рашков ще натовари с негативи

Смятам, че може да се търсят по-разумни оферти, с цел да може да не се товари бъдещият кабинет с тези негативи, които натрупа служебният кабинет. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването " Денят ON AIR " във връзка оставането отпред на Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков и в постоянния кабинет.

След избора на новото държавно управление този развой на политическо ухажване, който има сред четирите партии минава в друга фаза на носене на отговорност.  

Бойко Рашков имаше лична отговорност за провеждането на изборния развой и да бъдат  обезвредени следеният и купеният избор. Това, което е в системата на Министерство на вътрешните работи е, че няма  никакъв небосвод за бъдещето. Това, което считам, че ще има като последици от тази тежка политическа и икономическа и всякаква допустима рецесия, която е обхванала цялото общество, криминогенният фактор ще се ускорява и тук има пропуснато време, с цел да може да се разпознават и да се локализират всички тези подрастващи и настоящи незаконни организации “.

" Липсва безусловно всякаква срочна политика или цели, които да са сложени - краткосрочни и дълготрайни, които трябваше да бъдат дискутирани - не бяха чути такива. Трябва да се търси опция за промяна в работата на Министерство на вътрешните работи. Трябва да се възползваме от тази дигитализацията по защита на външна граница, не чухме нищо за вътрешния криминогенен фактор, който сега ще нараства. Липсват всевъзможни взаимни интервенции с партньорски служби, това което го наблюдавахме в предходен интервал от време “, даде за образец Цветанов.

Ревизията е предпочитание и желание и не би могла да се случи във формата, която се чака.

По думите му доста е значим осведомителният поток, който е влизал в службите и каква е била поставяната цедилка. " Ако този информативен поток е бил стеснен и е бил слаган в КД или към деловодство това значи, че сега няма по какъв начин да се възвърне това, което е било в действителност “.

" Важно е да се даде отговор за какво през последните години никой от специфичните служби и от структурите за сигурност не говореше за зависимостта, която страната ни усилва с построяването на " Турски поток “ – един корупционен план, който до ден сегашен никой не знае къде е пътната карта, представете си  каква е системата за сигурност в случай че не е съумяла да я ревизира или да я има като наличност “, сподели Цветанов.

" Ако погледнем обещанията преди изборите – Кирил Петков вече приказва доста по-обрано за основния прокурор. Когато към този момент би трябвало да носиш отговорност виждаш, че това което си приказвал няма по какъв начин да се случи – за промяната на основния прокурор.  За първи път ще имаме държавно управление с партия мандатоносител с към 650 000 гласа, което е доста малко, с цел да може да имаш тази тежест в промените, които заявяваш “, подчерта Цветан Цветанов.

" Никой не говореше в предизборната акция и в предварителните диалози, че осигурителният предел ще бъде 3450 лева, никой не говореше за редуциране на 35 000 от администрацията на България. Тя би трябвало да бъде съкратена, само че да си подготвен с различните решения от така наречен електронно ръководство. Трябва да имаме електронно ръководство като в развитите демократични страни “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България.

Цветанов сподели още, че нищо не е говорено по време на договарянията от партиите, които ще сформират бъдещото държавно управление за външнополитическия проект на България. " Не приказват за обстановката в Украйна, нищо не се приказва за Западните Балкани “.

По думите му след този кабинет ще се приказва за предстоящ кабинет на знаещите и можещите.

Според Цветан Цветанов най-подготвен ще бъде Стефан Янев от бъдещите министри. Той  изрази вяра да се резервира евро-атлантическият звук и връзките ни с НАТО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР