Смятам, че Иран и страните производителки на петрол няма да

...
Смятам, че Иран и страните производителки на петрол няма да
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: Няма да има повишаване на лихвите поне до края на годината

Смятам, че Иран и страните производителки на нефт няма да се включат в спора сред Израел и " Хамас “. Това рано или късно ще стартира да се осъзнава от вложителите и този напън върху пазарите в този момент и страховете ще преминат. Това сподели капиталовият съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Той предвижда, че лихвите ще останат без смяна на тези равнища, най-малко до края на годината. Няма да има повече повишение на лихвените проценти както от страна на ЕЦБ, по този начин и от Фед.  

Корпоративните облаги се чака да бележат растеж, съобщи Цветослав Цачев. " Това стартира към този момент да се регистрира на годишна база. Резултатите демонстрират, че приказваме за напредък с към 5%, най-малко при фирмите, които са изнесли резултатите си “, изясни той. 

Нестабилността и забавянето на стопанската система към този момент са регистрирани от пазарите в огромна степен, означи специалистът. Данните за пазара на труда и равнището на безработицата демонстрират, че към момента няма терзания от стопански спад. " Позитивните вести в един миг ще стартират да доминират и това ще промени мнението на вложителите. Смятам, че имаме капацитет да забележим някакво повишаване на рисковите активи, т.е. акциите, до края на годината “, предвижда Цветослав Цачев.  

Според него положителният вид за вложения е в доларови активи. " Причината е, че Европейската централна банка ще би трябвало да стабилизира държавните задължения на някои страни, изключително на Италия, от което еврото ще загуби позиции по отношение на щатския $. По света има задоволително долари, световната търговия е във възходяща посока и това ще докара до повече търсене на доларови активи, т.е. акции и облигации. Аз давам желания на огромни софтуерни компании, само че когато човек влага, може да потърси опция да не е в най-големите от тях “, посъветва кредитният съветник.  

Потенциалът за напредък на еврото даже краткосрочно е стеснен, счита специалистът. " Растежът му сега се развива като промяна на този спад, който имаше при единната валута и респективно растежа на $. Ако ЕЦБ държи еврото по-скъпо, това значи, че няма да има запас, с който да поддържа дълговите принадлежности на страна като Италия. Това може да сътвори финансова неустойчивост и проблеми с финансирането “, разясни още Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР