Смятам, че главен комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата

...
Смятам, че главен комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата
Коментари Харесай

Стоянов: Главният секретар на МВР е отговорен за смъртта на полицаи и ръста на убийствата в страната

Смятам, че основен комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на съгласуваност и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници при осъществяване на служебните им отговорности в извънредно къси периоди. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите му в качеството му на висша професионална служба в Министерство на вътрешните работи, основният секретар е задължен да възнамерява и управлява работата в Министерството и да дава отговор за тяхното осъществяване, както и да координира обособените звена при осъществяване на съответните задания и действия.

Според него поради неналичието на надзор и съответни дейности от страна на основния секретар 2021 година до идването на постоянното държавно управление се следи огромен растеж на закононарушенията срещу личността, както умишлени убийства с особена свирепост, осъществени по време на битови кавги и/или домашно принуждение над дами.

Стоянов даде за образец убийството през месец февруари на известния български психолог Иван Владимиров - Нав. " Тук присъщото е, че майката на жертвата неведнъж е подавала сигнали за закани за ликвидиране, на които не в обърнато нужното внимание ", добави той. 

Министърът на вътрешните работа загатна и убийството на Ангел Христов ОТ братя " Галеви ", случай, при който към момента не е конкретизирано по какъв начин издиран човек с бюлетина в " Интерпол " се е намирал в България, когато е умрял. Той уточни и като мотив за настояването за освобождението на Тодоров за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

На въпрос дали е ясно името на възможния правоприемник на основния секретар Петър Тодоров, Стоянов сподели, че към момента не в коментирано. " Най-напред би трябвало са бъде освободен настоящия ", разясни той.

Относно вести по следствието на убийството на Алексей Петров той сподели: " Текат съответни издирвателни мероприятия. За момента няма конкретики, само че има доста условия, които излизат всеки ден. Заподозрян няма ", уточни вътрешният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР