Смятам, че европредседателството трябва да се провежда на няколко места,

...
Смятам, че европредседателството трябва да се провежда на няколко места,
Коментари Харесай

Фандъкова: Ремонтът на НДК приключва през ноември

Смятам, че европредседателството би трябвало да се организира на няколко места, не на едно място. Част от събитията ще се организират в НДК, в резиденция "Бояна " и в София Тех Парк. Очакваме доникъде на месец ноември да сме подготвени с реконструкцията на площад "България ". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на bTV.

"Орлов мост, който ремонтирахме през този месец август, беше ремонтиран преди 11 години. Има и други проблеми - от време на време те са свързани с осъществяването, както се случи с Цариградско шосе, където изпълнителят направи за своя сметка още веднъж ремонт, тъй като се оказа, че не го е направил задоволително добре ", стана ясно още от думите на Фандъкова.

"Завършени са 25 обекта на "Топлофикация " за тази година, продължава работата по 2 обекта. Общо 18 км топлопреносна мрежа са ремонтирани и за първи път е ремонтиран централен топлопровод. Необходима е реорганизация, остарели са тръбите, никой не може да подсигурява, че някъде няма да има проблеми ", сподели столичният кмет по тематиката с повредите в топлоподаването.

"Направихме големи вложения в градския превоз. Разбира се, най-големите са тези с метрото. Новите рейсове и трамваи са с по-добро обслужване, с рампи и климатизация. Тази година 60 нови рейса потеглиха по линията на градския превоз на природен газ. Тече процедура по закупуване на нови 120 рейса, 13 нови трамвая и 20 електробуса ", сподели още Фандъкова.

"Работим по това да развиваме методите на информация за туристите на британски език. Има 27% растеж на задграничните туристи, 1 млн. и 300 хиляди туристи са посетили София за 2016 година ", означи Фандъкова.

"Инвестирахме в последните години доста в разкриването на културно-историческото завещание и обогатяване на културния календар ", уточни тя.

"Предвиждаме построяването на още 244 камери по основни трасета и връзка в единна система за сигурност с органите на Министерство на вътрешните работи. Със 70% по данни на полицията понижават закононарушенията, когато има видеонаблюдение ", уточни столичният кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР