Смятам, че част от исканията на медицинските сестри са реалистични,

...
Смятам, че част от исканията на медицинските сестри са реалистични,
Коментари Харесай

Дариткова: Не може здравният министър да определя заплатите на медицинските сестри

Смятам, че част от настояванията на медицинските сестри са реалистични, само че не може здравният министър да дефинира заплатите на всички сестри. Реалистично за използване е предлагането на министъра да има механизъм за заплащане с главен аршин отговорностите на съответната сестра, тъй като сестрите имат разнообразни отговорености. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.
На въпрос дали е допустимо настояването на сестрите две минимални заплати да съставляват съществена стартова заплата за бранша, Дариткова отговори пред Нова телевизия, че не вижда финансова опция, само че повтори, че страната дава 30 млн. лв. повече и на доста места възнагражденията се повишили. Тя обаче акцентира, че заплатите се дефинират от съответните лечебни заведения, като 40% от възнагражденията идвали след групов трудов контракт.
Дариткова настоя, че разговорът би трябвало да бъде удължен и че в диалози със съсловни организации излизали реалистични решения за нарастване на заплатите.
По тематиката „ СДС” Дариткова де факто съобщи, че ГЕРБ търси коалиция поради европейски имидж и че " това ще възроди Съюз на демократичните сили ". Тя не пожела да разяснява дали лидер на общата листа ще е Георги Марков, като единствено сподели, че на 31 март ще бъде показана листата, образувана " по либерален метод ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР