Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази

...
Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази
Коментари Харесай

Сачева: Смятахме, че омразата към ГЕРБ сплотява коалицията, но се оказа, че те се мразят помежду си

" Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази коалиция, само че се оказа, че те се ненавиждат между тях и то извънредно доста сподели пред публицисти в Народното събрание Деница Сачева , някогашен обществен министър и народен представител от ГЕРБ-СД.

" Учудваме се по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада с взаимни обвинявания в корупция, уточни тя.

Откъде ще дойдат парите за нарастване на пенсиите . Тя назова " политическа неистина " изказвания, че от най-голямата парламентарна опозиционна мощ се опълчват на нарастването на пенсиите, безапелационна е Сачева.

Ние сме срещу безотговорното отношение на ръководещите , срещу това те за следващ път да злоупотребяват с най-уязвимите хора у нас каквито са пенсионерите, съобщи някогашният обществен министър, като акцентира, че са за рационално нарастване на пенсиите. Според Сачева най-големият въпрос е от кое място ще бъдат взети тези пари и за какво са дадени обещания в общественото пространство с ясното схващане, че е мъчно да бъдат обезпечени. По думите й от 1 юли все по-трудно и невероятно става това действително нарастване. 

За тази година се планува парите да са от Плана за възобновяване и резистентност , изясни  Сачева. Независимо какво споделят ръководещите, числата са ясни, салдото се обезпечава от упования за 1 милиарда лв. от Плана , които даже не се знае дали ще дойдат до края на годината, уточни тя. За 2023 година нужните средства са 3,7 милиарда лв., за 2024 г.- 4,2 милиарда лв. , изброи депутатът. В момента ръководещите се пробват да създадат същото както държавните управления на Станишев и Орешарски - в последните дни от ръководството си увеличаваха разноските и не се интересуваха кой и по какъв начин ще ги заплаща, напомни някогашният обществен министър.

В момента въпросът, на който държавното управление и Асен Василев персонално би трябвало да отговори , е какво ще се случи 2023 година и 2024 година, тъй като на процедура предложенията са три - по-високи налози и осигуровки, нови заеми или никакви нараствания, индексации на пенсиите през идващите три години, декларират от ГЕРБ.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР