Смята се, че по-голямата част от въглерода на Земята е

...
Смята се, че по-голямата част от въглерода на Земята е
Коментари Харесай

Изследват хипотеза за произхода на човека от звездния прах


Смята се, че по-голямата част от въглерода на Земята е пристигнал от междузвездното пространство
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски учени изследват екзотична догадка за произхода на индивида от звездния прахуляк. Учените от Мичиганския университет се пробват да потвърдят или опровергаят хипотезата.

Смята се, че по-голямата част от въглерода, който е на Земята, е пристигнал от междузвездното пространство. Значителни размери от този детайл към момента се резервират в междузвездната среда, от която се образуват нови планетни светове.
още по тематиката
Предполага се, че въглеродният „ пласт ” на Земята е зародил след образуването на по този начин наречения протопланетен диск. Моделът на кондензация на материята, прегледан от актуалната просвета, демонстрира, че по време на образуването на Слънцето множеството от детайлите са се изпарили, само че при изстудяване на диска някои газове са се кондензирали, разказва .

Въглеродът, ресурси от който са зародили в недрата на формиращата се Земя, се е трансформирал в основата на първите „ градивни детайли ”, от които произлиза животът на нашата планета.

Хипотезата за произхода на живота на Земята от междузвездната материя има право на битие, означават учените, добавяйки, че най-простият полицикличен благоуханен въглеводород може да се образува в галактическата среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР