Смята се, че мъжът винаги желае жената. А ако не

...
Смята се, че мъжът винаги желае жената. А ако не
Коментари Харесай

Осем причини мъжът да не иска секс

Смята се, че мъжът постоянно желае дамата. А в случай че не я желае, има две пояснения за това: или тя не е задоволително привлекателна, или той е импотентен. Жената може да я боли глава, да е изтощена след работа или просто да не й е до секс. Но за мъжа това е невероятно - той постоянно е подготвен за секс. Такова е необятно публикуваното женско мнение. А в действителност аргументите за отвод от секс и за двамата сътрудници може да са изцяло справедливи. Да забележим за какво той се отхвърля от това наслаждение.

Няма въодушевление
Настроението на индивида е изменчиво и е естествено от време на време на мъжа да не му е до секс. Причините могат да са противен диалог с шефа, неуспехи в бизнеса, заболяване на родител, даже и проваляне на обичания футболен тим. Но това не значи, че той ви е разлюбил. Просто през днешния ден не му е до секс. Тогава е по-добре да го подкрепите морално, а не да се пробвате да го съблазнявате.

Уморен е
Понякога единственото предпочитание след тежък работен ден е човек да се наспи умерено. И тогава дори типът на обичаната брачна половинка в сексапилна рокля с надълбоко деколте, не може да разсъни у мъжа “игриви” стремежи. Не си коства да се обиждате на благоверния си. Помислете си, че и вие самата имате моменти, когато по този начин сте изтощена от работа, че си мечтаете единствено за сън. Разбира се, може да го обвините, да се обидите или да му устроите нервност, че ви е разлюбил, че към този момент не го възбуждате... Но кой ще завоюва от това?

Утре му следва тежък ден
Това е още една допустима причина, обвързвана с работата, мъжът да се откаже от секс. Ако на следващия ден го чака тежък ден, има два изхода от ситуацията. Първият е да се развлече и разтуши благодарение на секса, тв приемника, компютъра. Вторият е да се зарови в работа и да се приготви за сложния ден. Кой от двата ще избере, зависи от характера му. И в случай че за вашия сътрудник сексът не е най-хубавият метод да се разсее от казуса, би трябвало да се примирите. Не е толкоз ужасно, в случай че останете един ден без секс.

Употребявал е алкохол
Обикновено сексът и алкохолът се съчетават нелошо, изключително в първите етапи на запознанството. Когато съпрузите добре се познават и живеят дружно повече години, дребни дози алкохол може да оказват помощ на интимния живот. Но огромните количества вредят и на секса, и на здравето. Подпийналите мъже нормално нямат нищо срещу да вършат секс, обаче вие надали ще получите наслаждение от това. Ако той е пиян повече, ще се прибере в къщи, незабавно ще си легне и за никакъв секс няма да го е грижа.

Болен е
Мъжете също боледуват. Тях също ги боли глава и тогава изобщо не им е до секс. Разбира се, в някои случаи това може да бъде просто опрощение, само че я си помислете - не вършиме ли и вие от време на време по този начин? Ако него непрекъснато го “боли” глава, добре е да се замислите.

Той се самозадоволява
Сега би трябвало да преминем към по-сериозните аргументи за отвод от секс, които са по-скоро субективни. За страдание има един вид мъже, които не могат да се освободят от навика да мастурбират, добит още в тийнейджърска възраст. Причина за мастурбацията може да е просто мързелът. За по-голямата част от мъжете сексът е машинален развой за приемане на наслаждение и рядко повече от това. Затова те си мислят за какво ли е нужно да се напрягат и да доставят наслаждение на партньорката си, когато може да мастурбират. След такова наслаждение те могат просто да извърнат тил и да заспят и никой няма да им желае пояснение за какво не са били задоволително нежни. Причината за това държание е психическа и за дамата не е елементарно да се оправи с нея. Често й е мъчно да го убеди, че никаква мастурбация не може да размени секса с обичания човек.
Има и още една причина за самозадоволяването. Психически слабият мъж, който е претърпял някои неуспехи в секса, може да се комплексира и да се затвори в себе си. И защото въпреки всичко му е необходим секс, избира да онанира. С подобен мъж би трябвало да се беседва и да му се изясни, че не трябва да се опасява от неуспехите си. Ако и това не помогне, потърсете помощ от сексолог.

Загубил е интерес към половия живот
Възможен е и подобен психически проблем, повода за който може да е общо физическо безсилие или просто поредност от неуспехи на интимния фронт. Така че в случай че не сте правили секс дълго време и усъвършенстване не се вижда, би трябвало да предприемете ограничения. Поговорете с мъжа си, обяснете му, че се безпокоите за него и го попитайте какъв излаз вижда той от ситуацията. Ако бракът ви е безценен, борете се дружно за него. Може да се наложи да се обърнете за помощ към фамилен психотерапевт или към сексолог.

Партньорката не го възбужда
След сватбата сте натрупали непотребни килограми, употребявате козметика единствено когато отивате на работа, мотаете се из къщи в развлечен халат, взимате душ заран, а не преди сън - всичко това въздейства на вашите връзки. На мъжът ви му се желае секс, само че не с вас! Тогава той сигурно ще стартира да си купува еротични списания и дълго ще се уединява в тоалетната с тях. В най-лошия случай ще си откри държанка. На въпроса какво да се прави следователно отговорът е елементарен. Не бива да се успокоявате, откакто към този момент сте му надянали брачната халка. Грижете се за външния си тип. Бъдете постоянно красива, такава, каквато ви е харесал. Основната причина за съпружеската измяна и за разводите е рутината, която убива пристрастеността и романтиката. Поговорете с него и в случай че повода в действителност се окаже у вас, вземете ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР