Смята се, че днес на нашата планета има 7000 различни

...
Смята се, че днес на нашата планета има 7000 различни
Коментари Харесай

7000 различни живи езика - и все пак има двете думи, които съществуват във всеки един от тях

Смята се, че през днешния ден на нашата планета има 7000 разнообразни живи езика. За феновете на забавни обстоятелства това значи, че има толкоз разнообразни способи да се каже " Подай сиренето, апелирам ", колкото типовете гущери да вземем за пример. Но учените, работещи върху скорошно изследване, са по-скоро заинтригувани да схванат какво е общото сред тези езици, в сравнение с какво ги отличава. И те откриват две дребни думи, които наподобява участват универсално във всеки един действителен човешки език. Става дума за " това " и " това ".
 Чуждите езици, майчиният език и страните в Европа, където хората приказват повече от един език
Говорят ли българите непознати езици

Статистиката не е розова

" Искахме да разберем по какъв начин говорещите необятен кръг от езици употребяват най-старите записани думи в целия език - пространствени демонстрации, като " това " или " това ", изяснява водещият създател професор Кени Ковънтри от университета East Anglia. Въпреки че действителните думи за " това " и " това " ще се разграничават доста в правописа и произношението, Ковънтри и сътрудниците му желаят да схванат дали смисъла зад тях е непокътнато.

За задачата екипът от 45 откриватели от целия свят набира съвсем 1000 говорещи 29 разнообразни езика. Те се пробват да ръководят гамата от разнообразни езикови фамилии, в това число набор от езици от британски, италиански и норвежки до телугу, виетнамски и целтал.
 Снимка 640064

И тъкмо както на британски и български използваме " това ", с цел да опишем обекти, които са физически в нашия обхват, и превключваме на " това " за обекти, които са по-далеч, от проучването излиза наяве, че това пространствено разделяне е еднообразно в разнообразни и несвързани езици.
 Възможно ли е да сънуваме на повече от един език
Възможно ли е да сънуваме на повече от един език

Силата на сънищата ни

Езиците се развиват и трансформират от самото начало. Въпросът дали говорещите разнообразни езици споделят способи за предаване на пространствената позиция на обектите - и какво може да значи това за метода, по който мислят, е противоречив въпрос измежду лингвистите. Но, както създателите изясняват в своята публикация, тяхното е първото, което проучва това от позиция съответно на пространствените демонстрации. И те са единомислещи, че " това " и " това " са двете думи, които евентуално съществуват и се употребяват с еднакъв смисъл на всички езици, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР