Смята се, че чуждестранни киберпрестъпници са участвали в хакването на

...
Смята се, че чуждестранни киберпрестъпници са участвали в хакването на
Коментари Харесай

Кибершпионаж: САЩ хванаха куп пробиви в сигурността на важни компании

Смята се, че задгранични киберпрестъпници са взели участие в хакването на девет отбранителни, енергийни, здравни, софтуерни и просветителни организации, заяви CNN.

Телевизионната мрежа се базира на данни от Palo Alto Networks, която е профилирана във въпросите на осведомителната сигурност. Поне една от засегнатите организации се намира в Съединените щати.
 100 000 лева кражба единствено в една компания - резултат от хакерска активност 100 000 лева кражба единствено в една компания - резултат от хакерска активност
100 000 лева вреда - това е резултатът от пробив на интернет банкиране на пловдивска компания. Източването на банковата сметка на пловдив...

В сегашния случай хипотетичните нарушители са откраднали паролите, с цел да имат дълготраен достъп до съответните компютърни системи, съобщи Райън Олсън, представител на Palo Alto Networks. Така хакерите могат да прихващат поверителна информация, изпратена по имейл или съхранявана в компютрите на атакуваните организации.

Според Олсън тактиките и почерка на нападателите води към група от Китай. Но той предизвести, че евентуално това разобличаване на деветте пробити организации е единствено " върхът на айсберга ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР