Смята, че бунтът на “Вагнер е отслабил ПутинДопуска, че Киев

...
Смята, че бунтът на “Вагнер е отслабил ПутинДопуска, че Киев
Коментари Харесай

Тръмп: Време е САЩ да посредничат за мир

Смята, че протестът на “Вагнер ” е отслабил ПутинДопуска, че Киев ще би трябвало да отстъпи територии на Русия
Ако стопанинът на Кремъл падне от власт, можело да стане по-зле

Руският президент Владимир Путин наподобява “донякъде отслабен ” от протеста на бойците от частната военна компания “Вагнер ” и в този момент е моментът Съединени американски щати да посредничат за спокойно решение на спора сред Русия и Украйна. Такова мнение изрече в изявление за Ройтерс предходният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. “Искам към този момент да не умират хора в тази безумна война ”, сподели Тръмп.

Той не изключва на Киев да му се наложи да отстъпи някои територии на Русия, с цел да бъде комплициран завършек на войната. Тръмп уточни, че всичко би било “предмет на договаряния ”, в случай че той беше президент на Съединени американски щати, само че акцентира, че украин­ците, които водят пламенна битка за земята си, са заслужили огромно почитание.

“Мисля, че те (руснаците) ще запазят огромна част от това, което получиха, мисля също по този начин, че Русия би се съгласила с това. Нужен ви е верният медиатор или договарящ, а в този момент подобен няма ”, посочи Доналд Тръмп.

Американският президент Джо Байдън и съдружниците на Съединени американски щати в НАТО упорстват Русия да се изтегли напълно от Украйна, отбелязва Ройтерс. Миналата година украинският президент Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, който също планува изцяло евакуиране на съветските сили от Украйна.

“Мисля, че най-важната задача на Съединени американски щати в този момент е да работи за мир - да съберем Русия и Украйна на едно място и да реализираме мир. Възможно е. Сега му е времето да го създадем ”, безапелационен е Тръмп.

Той разяснява още, че метежът на “Вагнер ” се е отразил отрицателно на Путин. “Може да се каже, че той още е там, че още е мощен, само че сигурно бе отслабен в прочут смисъл в съзнанието на доста хора ”, разясни Тръмп. Но добави, че в случай че Путин падне от власт, “не знаем каква е алтернативата. Може да стане по-добре, само че може да стане и доста по-зле ”.
Що се отнася до обвиняванията против Путин във военни закононарушения, съгласно Тръмп този въпрос следва да бъде разискван след войната, тъй като в случай че се повдигне в този момент, “няма метод да реализираме мир ”.

Отхвърли проектите на Европейска комисия
Орбан: Без повече пари за Украйна


Виктор Орбан (вдясно) с сътрудници от Европейския съвет.

Унгария отхвърля проектите на Еврокомисията за разпределяне на повече средства за Украйна и не е подготвена да даде още пари за финансиране на увеличените разноски на Европейски Съюз за обслужване на дълга, съобщи министър председателят Виктор Орбан, съобщи Ройтерс.
В коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел Орбан дефинира като “нелепо ” настояването на Европейска комисия Будапеща да даде повече финансови средства, макар че Унгария, както и Полша, към момента не са получили средствата по Плана за възобновяване поради спор за върховенството на закона.

Европейски Съюз ще даде на Украйна помощ в размер на 50 милиарда евро в интервала 2024-2027 година, съобщи предходната седмица шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Това решение пристигна след преразглеждането на общия бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година, който бе привършен от пандемията от COVID-19, войната в Украйна и енергийната рецесия.

“Едно нещо е ясно, ние унгарците няма да дадем повече пари на Украйна, до момента в който не кажат къде са отишли предходните средства на стойност към 70 милиарда евро ”, отсече Орбан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР