Смяната на сезоните влияе както на настроението ни, така и

...
Смяната на сезоните влияе както на настроението ни, така и
Коментари Харесай

Най-грубите грешки при грижа за кожата есенно време

Смяната на сезоните въздейства както на настроението ни, по този начин и на кожата и косата. Кожата се дехидратира, появяват се пигментации от отминалото лято, имаме разширени пори.. И в такива обстановки би трябвало да знаем по какъв начин вярно да подходим и да се погрижим за положението на кожата ни. Ето и чести груби неточности, които позволяваме в ежедневната грижа:

Спирате да употребявате слънцезащита

Лицето и кожата ни не би трябвало да се пазят от слънчевите лъчи единствено през най-горещите дни или когато сме на море, а в противен случай – слънцезащитата се употребява когато и да е, в случай че желаеме да се предпазим от пигментации и нежелани бръчки. 

Не избирате подобаващ крем

Най-важната стъпка преди да изберете козметиката си е да определите вярно вида ви кожа. Но в тази ситуация каквато и да е кожата ви, тя има потребност от хидратиране и поддържане. По-тежките подхранващи кремове може да оставите за зимата, само че наложително използвайте лек хидратиращ крем когато и да е, изключително през есента. Иначе кожата ви може да стане прекомерно суха, да се лющи и да се появи неприятно „ стягащо “ възприятие.

Използвате артикули с нападателни съставки

Както знаем, киселините и ретинолът не се предлагат за приложимост през лятото, защото са много нападателни и при контакт със слънчевите лъчи могат да причинят пигментации. За по-сигурно, тях ги оставете за зимата. В началото на есента е добре да включите в рутината си козметика с хиалуронова киселина, серамиди, центела азиатика. Може даже да употребявате серуми с пептиди, които оказват помощ за битката с мимическите бръчици.

Неправилни и нападателни почистващи артикули

Една от най-осезаемите неточности в грижата за кожата са артикули, които имат огромен опъващ и „ дразнещ “ резултат. Това значи, че те са прекомерно нападателни, могат да изсушат кожата ви и да нарушат кожната преграда.  Такива артикули най-често за измивните гелове и пяни на алкохолна основа, както и тонерите.

Не приемате витамини

Може даже да си извършите проучвания, с цел да определите дружно с вашия доктор от банкет на кои витамини имате потребност. През есента те са значими за укрепването на здравето, положението на косата, кожата и ноктите. Може да си ги набавяте като започнете да се храните здравословно и консумирате храни, богати на витамините A, B, C, D и E. Важни са и омега-3 мастните киселини, които можете да намерите в храни като риба, авокадо, кедрови ядки, ленено семе и други

Взимате си парещ душ

Колкото по-студено става на открито, толкоз по-топли стават душовете ни. Но не би трябвало да прекаляваме с тях, тъй като те, дружно със сухия въздух ни лишават от влагата в кожата – тя стопира да отделя естествения себум и кожата се пресушава, като е склонна и към появяването на бръчки. Препоръчваме ви да не се къпете с гореща вода за по-дълго от 15 мин на ден.

През есента заложете на овлажняващи и регенериращи артикули за кожата. Може да се възползвате от времето и да си извършите и някоя пилинг процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР