Смяната на председателя на ДАНС е преценка на служебния кабинет

...
Смяната на председателя на ДАНС е преценка на служебния кабинет
Коментари Харесай

Нинова: Част от работата на служебния кабинет е да започне разграждане на модела ГЕРБ

Смяната на ръководителя на ДАНС е преценка на служебния кабинет и на президента, означи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в " Още от деня ", само че акцентира, че моделът, построен от ГЕРБ в последните години, е употребявал институции и служби за политически, партийни, персонални цели и е част от работата на служебния кабинет да стартира разграждането на този модел.

По въпроса за подслушването на политици Корнелия Нинова беше безапелационна, че би трябвало да се каже кой е бил подслушван, с чие позволение, каква е информацията, събрана с тези средства. Според изнесената от вътрешния министър информация 32 политици са подслушвани.

" И един да е е смущаващо. Това значи, че службите са употребявани против политически съперници, за напън, за изнудване несъмнено... 1,2 или 30 - това демонстрира модел на ръководство на институции, на служби и на страната ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Дебатът за пречистване на изборните описи, за правото на гласоподаване на хора, които не заплащат налози в България, не е за в този момент, единствено месец преди предварителните избори, счита ръководителят на Българска социалистическа партия.

" Мога да изразя моето страдание, че единственото вярно решение, препоръчано от Българска социалистическа партия в отминалия 45-и парламент, даже не беше позволено до гласоподаване. Става въпрос за дейна регистрация, което е действителната опция за изчистване на мъртвите души в описите ", съобщи Корнелия Нинова.

И означи, че " ИТН " на Слави Трифонов не е позволила това да бъде гласувано в правна комисия, надлежно и в зала.

За изборите в този момент Българска социалистическа партия се коалира с дребни партии и прави необятна лява коалиция.

" С тази коалиция разчитаме на огромно обединяване вляво и ляво - център. И в света, и в Европа, и в България виждаме, че проблемите, огромните въпроси, изключително след рецесията, са в полето на лявата и центристка политика. Имам поради увеличението на неравенствата, даже и вследствие на рецесията, увеличение броя на бедните хора, които живеят на прага на бедността, такива леви политики, като чист въздух, чиста вода. Това заема все по-голяма ниша в публичните връзки. Има потребност от огромна лява коалиция, която да отстоява актуалните леви политики ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Цялото изявление с Корнелия Нинова вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР