Смяната на министрите е печелене на време за управляващите и

...
Смяната на министрите е печелене на време за управляващите и
Коментари Харесай

Нинова: Смяната на министрите е печелене на време за управляващите

Смяната на министрите е печелене на време за ръководещите и загуба на време за България, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в разложкото с. Баня по отношение на кадровите промени в кабинета. „ Ние не разясняваме персоналните качества на този или оня претендент, а споделяме, че това няма да промени системата, политиката. Ако ще продължи както до момента, това е нещо безсмислено. По думите ѝ личностите извършват политика, заложена им от ръководещата партия. „ Не е там разковничето - в политиката е разковничето ", съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея задачата не е едни да слязат, а други да дойдат. Нинова уточни, че парламентарната република би трябвало да бъде такава, каквато е записана в Конституцията. „ Ето – ще гласуваме ветото на президента. Законът, който одобриха, е най-сериозният удар върху правовата страна. Можеш ли да намалиш съдопроизводството от тристепенно на едностепенно. Може ли да увеличиш десетократно такси за обжалване ", попита Нинова. Тя разясни, че битката е Конституцията да се ползва. „ Социалната страна съгласно Конституцията въобще я няма ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Приехме законодателната стратегия на парламентарната група и още тази седмица ще внесем законопроекти, които касаят живота на доста българи, заяви още Нинова. „ Първият е законопроектът против двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше акции – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно казуса ", съобщи Нинова.

Тя разясни, че втората законодателна самодейност на опозицията е за българско произвеждане и търговски вериги. „ Него изработихме дружно със Съюз „ Произведено в България ", в който членуват 1500 български производители. С него подкрепяме българското родно произвеждане ", добави водачът на Българска социалистическа партия. „ Третият, който ни е подготвен – е Законът за ръководство на държавните предприятия. Същността на този закон е ръководство не на партиен принцип, не на бордовашки принцип ", сподели Нинова. По думите ѝ става въпрос за ръководство на професионален, мениджърски принцип.

„ Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме дружно със Съюза на тракийските сдружения ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя разясни, че са разискали и няколко оферти, касаещи битката против домашното принуждение. „ Бяхме срещу Истанбулската конвеция ", акцентира Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното принуждение, а българското законодателство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР