Смяната на летни гуми със зимни поставя логичен въпрос пред

...
Смяната на летни гуми със зимни поставя логичен въпрос пред
Коментари Харесай

Как правилно да съхранявате летните гуми на автомобила

Смяната на летни гуми със зимни слага логически въпрос пред водачите – къде да съхраняват летните гуми, откакто ги смъкват от колата при започване на зимата. Ако презимуват погрешно, те бързо ще влошат качеството си и ще се наложи да извършите скъпа замяна напролет.

Как вярно да подготвим гумите за предпазване?

Първо би трябвало да се измият свалените от колата гуми, предлагат опитните водачи. След това дребните камъчета би трябвало да бъдат отстранени от протектора. По време на престоя те елементарно могат да скапват шарката му.
5 неща, които не трябва да купувате втора ръка
1.            Матраци В взаимозависимост от възрастта на матрака, той може да бъде пъ...

Опитните водачи смазват гумите със силиконова грес за зимата. Тя защищава гумите от микропукнатини.

Преди предпазване гумата се опакова във въздухопропусклив материал. Не се предлага увиването на гумите в полиетилен – може да се получи конденз. Някои водачи купуват особено ушити калъфи за зимните си гуми.

Да съхранявате гумите дружно със или свалени от джантите?

Някои водачи смъкват летните гуми от джантите си през есента, до момента в който други избират да съхраняват цялостния комплект. Експертите предлагат втория вид, в случай че е допустимо да се употребяват два комплекта джанти.

Гумите без джанти не могат да се съхраняват хоризонтално една върху друга, защото долните ще се деформират през зимата. Те се съхраняват отвесно, като се обръщат няколко пъти на сезон.
Защо даже новите гуми могат да се спуснат в горещо време?
Шофьорите са привикнали с дупки и сечения на гуми, пукнатини и деформации на джантите си, само че новите технологии донесоха нови предизвикате...

Гумите на джанти могат да се съхраняват една върху друга - те са по-малко подвластни от напън. Много водачи окачват гуми с джанти от тавана или стената на гаража си, тъй че да заемат по-малко място и да са добре вентилирани.

При какви условия се съхраняват гумите през зимата?

Гумите не би трябвало да се съхраняват наоколо до източници на топлота. В отопляем гараж се предлага да ги държите в противоположния ъгъл от източника на топлота. Материалът на гумата също се поврежда от доста студено време. Най-добре е температурата да не падне под -10 ° C. През студената зима, в неотопляема стая, е по-добре гумите да се покрият в допълнение с нещо топло.

Винаги съхранявайте летните гуми на изсъхнало място. Открит балкон или влажна маза не са подобаващи за задачата, изключително за цели гуми с джанти.

Обикновено притежателите на коли купуват гуми един път на няколко години и е в техен интерес да създадат всичко допустимо комплектът да продължи да им служи по-дълго време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР