Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа. Това каза

...
Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа. Това каза
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа

Смяната на основния прокурор не е правосъдна промяна. Това сподели Тошко Йорданов от „ ИТН " в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Оставката на Гешев се желае от българското общество от 2020 година „ И ГЕРБ, и Движение за права и свободи бяха упреквани, че го пазят. Донякъде е занимателно по какъв начин ПП-ДБ изпаднаха в психическа драма и като че ли сега потеглиха да пазят Гешев, единствено и единствено да не бъде махнат, тъй като ГЕРБ може да го създадат. В такива обстановки би трябвало да се гледа крайната цел, а не кой ще я свърши. Така или другояче без някакво болшинство и съгласие по тематиката очевидно не става ", разяснява той.

Каква е същинската причина за желаната оставка на основния прокурор към този момент остава неразбираема. След три години напън върху прокуратурата и публичен напън върху личността на Иван Гешев няма по какъв начин да не дадат в един миг резултат.

Тошко Йорданов беше безапелационен, че няма по какъв начин министър председател може да смъкна основен прокурор.

„ Ние го видяхме няколко пъти, тъй като Демократична България имаха министър на правораздаването, който нищо не направи, като се изключи че получи цветя от прокурора, което в персонален проект е прочувствено, само че в успеваемост - никакъв. Процедурата за свалянето на основния прокурор е тежка. Не зависи от премиера. В момента във Висш съдебен съвет се оформя някаква група. Отстрани наподобява, че този път ще се получи ", добави Йорданов.

Има Такъв Народ постоянно са заявявали, че казусът не е в личността Иван Гешев, а в самата конструкция на прокуратурата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР