Смяната на главния прокурор Иван Гешев и назначаването, макар и

...
Смяната на главния прокурор Иван Гешев и назначаването, макар и
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков: Сглобката се разпадна с избора на Сарафов

Смяната на основния прокурор Иван Гешев и назначението, въпреки и краткотрайно на Борислав Сарафов, се оказа допустима причина за " повреждане на сглобката " сред ръководещите ПП-ДБ и ГЕРБ. Разкритието пристигна от премиера Николай Денков в коридорите на Народното събрание.

Според него незабавно след отстраняването на Гешев е почнал и разпадът на координацията сред двете обединения по повод както на законодателния развой, по този начин и на изпълнителната власт в подтекста на назначенията на зам.-министрите и регионалните шефове в близко бъдеще.

" Ако наблюдавате по какъв начин се разви динамичността на връзките сред двете групи в Народно събрание, ще видите, че някъде там беше изменен метода, макар че в същото време вървеше процесът по назначение на заместник-министри и обсъждахме да използваме същия метод към регионалните шефове, дори започнахме да работим по него. Няколко дни по-късно внезапно сглобката взе да се пропуква. Сглобката значи в тази ситуация тъкмо този механизъм, който се употребява, с цел да намерим консенсусни лица, в това число и за регулаторите. Така че загубвайки процеса, който ни докара до триумф дотук, сътворяваме голям риск да се разпадне ", изясни Денков.

 

Денков предизвести, че въпреки разговорът в Министерски съвет сред Политическа партия и ГЕРБ да върви, в това число с външната министърка и предстоящ министър председател Мария Габриел, към този момент се усещало буксуване в Народно събрание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР