Смяната на формата на първенството всяка година ме смущава. Това

...
Смяната на формата на първенството всяка година ме смущава. Това
Коментари Харесай

Александър Иванов: Смяната на формата на първенството всяка година ме смущава

Смяната на формата на шампионата всяка година ме смущава. Това съобщи президентът на ВК Хебър Пазарджик Александър Иванов на днешната конференция в Пресклуб България, съобщи репотер на БГНЕС. Шампионите бяха отличени за втори следващ месец с премията за Отбор на месеца, откакто завоюваха званието и за ноември. На събитието участваха още старши треньорът на отбора Камило Плачи, асистент треньорът Дани Милушев и легендата на родния волейбол Теодор Салпаров.

„ Да, можехме да откажем. Онзи ден имахме съвещания сред Хебър, Кнак и ЦЕВ. Намерихме в последна сметка компромисно решение, благодариха ни от Кнак, концепцията е да градим име. Смятаме, че изиграването на тези два мача е и въпрос на феърплей и за нашите почитатели. Стараем се, взели сме безусловно всички ограничения, в това число в залата. За момента всичко е окей, уповавам се да не нямаме проблеми от този жанр в идните значими месеци. Ние изпратихме това като предложение към Лигата, само че получихме отрицателен отговор “, стартира Иванов.

Според него промяната на формата на шампионата всяка година е объркващ, като прикани за диалози с Лигата в тази тенденция. „ От позиция на шампионата, може би в действителност е време да мислим в тази тенденция – единственото, което ме смущава във формата, той всяка година може да бъде сменян. Това не е потребно за състезателите и самите клубове, които търсят спонсори. В идващите три години ще има разнообразни формати. Трябва да стартираме една полемика, тъй като нещата няма да са окей – ние сме окей сега, само че не знаем докога ще бъдем по този начин. Ние би трябвало да предлагаме конкурентен артикул, към който да има интерес. В идващите месеци водим договаряния с две огромни компании, само че това е изключителна обстановка сега, би трябвало да се намерения, в действителност. Нашата концепция е да задържим бюджета, само че да понижим дотацията, която получаваме от общината “, разясни още той.

Старши треньорът на пазарджаклии Камило Плачи е на мнение, че провеждането на финалния шампионат в Бургас с осем тима на едно място е прекомерно рисков по време на пандемията. " В тези случаи, единственото е игрището, в случай че се беше състоял мачът. Когато не си играл един месец, губиш ритъма на мачовете. Не знам по какъв начин вероятно би приключил мачът, в случай че бяхме играли през вчерашния ден. Продължаваме нашата стратегия, с цел да сме готови за идващите мачове за Купата, тъй че ще имаме повече време да подготвим тези два мача. Разбира се, имаме потребност всички състезатели да са във форма и да нямаме проблеми с Ковид. Защото в случай че някои от състезателите или щаба се окаже инфектиран, това ще сътвори проблеми. Сега имаме мач с Добрич за класиране на финалите в Бургас. След това втората част с осем тима в един град, една зала – това е един риск “.

„ С осем тренировки, четири мача, има сериозен риск да заболеят много хора от Ковид. Мисля, че организацията можеше да бъде по-добра, да се изиграе мачът на стадиона на тима, който е по-напред в класирането. И по-късно да се създадат полуфинали и край в Бургас и по този начин да стане един празник. Така вършат в Италия и Русия, можем да вземем образец от тях. Още не знаем дали ще отидем в Бургас. Но аз считам, че не е тъкмо моментът осем тима да са на едно място във времена на пандемия. Смятам, че Лигата и Федерацията имат време да трансформират това и да размислят върху думите, които споделих “.

Теодор Салпаров бе безапелационен, че не има намерение да се върне в националния тим, който сега е в развой на създаване и е формиран най-вече от млади играчи. „ Излезе една статистика и я коментирахме, че 75% от мачовете приключват 3:0, и си приказваме за това какъв артикул сътворяваме. Предишният формат беше доста завързан, беше доста добре за младите момчета, в сравнение с да има преходни мачове, за мен това е огромна неточност за развиването на българския клубен волейбол “, сподели той и във връзка с настоящия формат на шампионата.

„ Не бих се върнал в националния тим, моето време мина. Аз съм още жаден за победи и триумфи, а с цел да се случи това, би трябвало да се върнат състезатели, а това няма по какъв начин да стане. При сегашния тим няма по какъв начин това да се случи, би трябвало време с младите състезатели, те душевен още не са подготвени – само че това е вярната формула. Лошото е, че ние желаеме незабавно триумфи. Винаги ми се е играло за националния тим, само че да се борим за призови места, а не да ме бият Израел и тем сходни тимове “, приключи някогашният национал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР