Смяната на борда на директорите на Булгаргаз е правомощие на

...
Смяната на борда на директорите на Булгаргаз е правомощие на
Коментари Харесай

Ангел Семерджиев обяви: Булгаргаз не може да фалира, защото има разработен пазар и клиенти

Смяната на борда на шефовете на " Булгаргаз " е пълномощие на министъра, който има ролята на принципал. Формално няма драма в една такава промяна. Но " Булгаргаз " е публичен снабдител и има характерна роля в енергийния бранш, по тази причина и публичният отзив е огромен. Това сподели за БНР Ангел Семерджиев, някогашен началник на КЕВР, някогашен шеф на " Булгартрансгаз ".

„ " Булгаргаз " е публичен снабдител, тъй като би трябвало да обезпечава предвидимост и резистентност на цените, той е буфер, с цел да няма разтърсвания на пазара. Ние сме отворена стопанска система и това е характерната роля на " Булгаргаз ".

Има два съществени метода за установяване на цените на едро при доставката - едната е обвързвана с цените на нефта, а другата - се дефинира от доставките на полутечен природен газ. Съществена е тази съставния елемент, от която зависи крайната цена - до каква степен тя би била съответстваща на метода, по който се доставяме ние с газ. Но в случай че се употребява нефтената форма, то тогава има по-голяма степен на предвидимост, предсказуемост и резистентност.
свързани новини51056преди 2 часа
Съотношението сред двете съставни елементи се преценя за всеки съответен пазар във връзка с моментното положение, във връзка с вероятността. Тук е ролята на " Булгаргаз ", който би трябвало да прави разбори и прогнози, и да прави съотношението на тези цени, с цел да обезпечи прогнозируемост и резистентност на цените на природен газ, чак по-късно да търси резултати от облаги. " Булгаргаз " не може да банкрутира, тъй като има създаден пазар и клиенти “, добави още Ангел Семерджиев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР