Смяна на пластовете - така Николай Кокинов определи събитията в

...
Смяна на пластовете - така Николай Кокинов определи събитията в
Коментари Харесай

Николай Кокинов: След 35 месеца Сарафов каза, че е време за промяна...

" Смяна на пластовете " - по този начин Николай Кокинов дефинира събитията в правосъдната система през последната седмица, измежду които е и отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор.

Както знаете - след 35 месеца Борислав Сарафов сподели, че е време за смяна. И сега е изпълняващ длъжността основен прокурор, сподели още Кокинов. И добави, че би трябвало да се пита самия Сарафов за тази, по думите му, трансформация. В последна сметка дълго време господин Сарафов беше заместител на Иван Гешев - дружно са си партнирали и работили 3 години. Очевидно нещо се е случило, с цел да настъпи смяна в връзките им, добави някогашният градски прокурор.

След като е бил в екипа на Гешев, Сарафов носи отговорността за дейностите си - това е споделена отговорност, сподели още Кокинов пред Би Ти Ви.

По отношение на отстраняването на Гешев от поста основен прокурор, Кокинов съобщи, че " явно във Висш съдебен съвет са се обединили към концепцията, че са избрали очевидно несъответствуващ човек и нещо ги е стимулирало да трансформират концепциите си ".

Според него това е може би желанието на политическите сили, които се оповестиха против Иван Гешев да е основен прокурор. Николай Кокинов сподели още, че вятърът на смяната е тръгнал след атентата против Иван Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР