Смях на корем очаква почитателите на театралното изкуство със спектакъла

...
Смях на корем очаква почитателите на театралното изкуство със спектакъла
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, посмейте се на корем с Камен Донев в Драм...

Смях на стомах чака феновете на театралното изкуство със спектакъла " Уют " на Камен Донев. Постановката ще се играе от 19 часа довечера в огромната зала на Драматичен театър-Пловдив.  

На сцената обичаният артист и режисьор ще придвижи познатия на публиката филм със същото заглавие, който се завъртя по екраните преди три години. Камен Донев изигра основната роля под личната си постановка, беше и създател на сюжета, само че дружно с Борис Радев. В театралната версия той още веднъж влиза в ролята на Янко, а в останалите са разпределени актьори от пловдивската натрупа - Ивана Папазова (Жана), Красимир Василев (Събин), Патриция Пъндева (Здравка), Стоян Сърданов (Рейнолд), Алексей Кожухаров (Мецан), Албена Колева (Лукреция), Радина Думанян (Донатела), Ирина Митева (Клаудия), Венелин Методиев (Алберт), Ивайло Христов (Огретен).

Филмът „ Уют ” беше сниман от Камен Донев със лични средства. Сценарият е построен върху три от пиесите, с които Камен Донев цялостни залите в последните повече от 10 години. Вероятно това е повода да пристъпи и към театрална реализация на текста. Сценографията и костюмите са на Николай Николов, а хореограф е Ивайло  Иванов. „ Уют ” е по едноименната комедия на Донев. В историята се преплитат тежки фамилни взаимоотношения в комедиен аспект -съдбата, парите, съседите, бъдещето, по какъв начин живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво желаеме, по какъв начин се разминаваме.

Камен Донев е едно от явленията на родната театрална сцена. Мнозина го дефинират като властелина на моноспектаклите, паралелно до другия - Мариус Куркински. Вече на 51, артистът може да се похвали с постоянно претъпкани зали, без значение дали става въпрос за селското читалище или за " Арена Армеец ". Донев направи възторг с " Възгледите на един преподавател за националното творчество ". Последва продължение, което всички негови фенове чакаха с неспокойствие. 

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР