Смотив, че не са доволни от предложените реформи и увеличението

...
Смотив, че не са доволни от предложените реформи и увеличението
Коментари Харесай

Полицаите и надзирателите отново излизат на протест

Смотив, че не са удовлетворени от препоръчаните промени и нарастването на заплатите, служители на реда и надзирателите от пандизите още веднъж излизат на митинг.

В известие до медиите от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и синдиката на чиновниците в пандизите написа, че

организациите не одобряват метода на осъществяване на обществен разговор в Министерство на вътрешните работи,

защото в него съществено е недооценен съгласувателният и съвещателен темперамент на сходна връзка, като тя е сведена до съобщаване на планове за решения.

От двата синдиката регистрират като незадоволително осъществяването на поетите задължения

и показват отчаяние от продължаващата липса на дефинирани политики, както и съответни ограничения и инструментите за тяхното осъществяване от страна на Министерството на правораздаването (МП).

Неприемливо и изцяло безпричинно е да се чака поддръжката ни за каквито и да е промени в Сектор "Сигурност "

в миг на безспорна индиферентност от представителите на законодателната и изпълнителната власт и на фона на изчезнала връзка с представители на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, написа още в позицията. Двата синдиката желаят по-широка политическа, социална и професионална полемика по тематиките, които засягат реформирането на бранша.

Немислимо е да подкрепим планувани промени

при отсъствието на гаранции за гарантиране на почтено място на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи и техните представители.

Невъзможно е да се съгласим с промени, които не слагат жителите в центъра на системата за сигурност, споделят в позицията си синдикатите.

В средата на април управителните препоръки на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и на синдиката на чиновниците в пандизите в България прекратиха десетдневния палатков митинг пред Министерството на финансите.

Двете организации тогава оповестиха, че минават към общи дейности, тъй като, по думите им, за следващ път били уверени в пренебрежението на ръководещите страната към социално-икономическите права на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването.

Те настояха за действителна, а не "имитативна, в прорез с оповестените планове промяна, която да подсигурява нужните средства и запаси за битка с престъпността и положително възнаграждение на труда ".

От обединенията бяха безапелационни тогава, че митингът ще продължи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР