Смолянчани почетоха 146 години от гибелта на Христо Ботев и

...
Смолянчани почетоха 146 години от гибелта на Христо Ботев и
Коментари Харесай

Смолянчани почетоха 146 години от гибелта на Ботев и загиналите за свободата

Смолянчани уважиха 146 години от гибелта на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България, оповестиха от Общината.
 Община Смолян
Тържественото честване на 2 юни се състоя на Стария център пред паметника на великия бунтовник и стартира с Почетен часовой от 101-ви Алпийски полк в Смолян.
 Община Смолян
С рухване на колене смолянчани се поклониха пред паметта на борците за националното ни избавление, отдали живота си за свободата и независимостта на България, които постоянно ще помним като незагиващ образец за героизъм и нравствена непорочност.
 Община Смолян
Слово за безсмъртния стихотворец, журналист, публицист и бунтовник сервира Милка Матушева, шеф на ДА-Смолян. Христо Ботев ни остави завещания, които би трябвало да помним и да предаваме на бъдещите генерации.
 Община Смолян
Прозвучаха и безсмъртните Ботеви стихотворения, изпълнени от артиста Румен Бечев. На тържественото честване участваха регионалният шеф Емил Хумчев, зам.-областният шеф Явор Руженов, ръководителят на Общинския съвет Ангел Безергянов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, общински съветници и други.
 Община Смолян
Венци и цветя от разнообразни институции, партийни структури и жители бяха поднесени пред бюст-паметника на Ботев. На тържеството участваха доста възпитаници и младежи, които обсипаха с цветя паметника на безсмъртния българин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР