Смолян трябва да се промени. Това, което трябва да се

...
Смолян трябва да се промени. Това, което трябва да се
Коментари Харесай

Иван Френкев: 12 години видяхме какво може ГЕРБ в Смолян. БСП сме алтернативата

" Смолян би трябвало да се промени. Това, което би трябвало да се случи са няколко точки от акцентите в нашата стратегия. На първо време грижа за кварталите от обитаемоте места. Това става с дейна инфраструктура и облагородяване, с доста работа и вложения в региона. На 2-ро място по-високите приходи, както и развиването на бизнес средата. В композиция с инфраструктурните планове това ще увеличи приходите и ще помогне на локалните производители да имат артикули с по-висока добавена стойност. На 3-то място е един извънредно тежък за Родопите проблем, който би трябвало да бъде занимателен – демографската рецесия. " Това съобщи претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Смолян Иван Френкев в ефира на Българска национална телевизия.
По думите му е Смолян и региона има доста умни деца, които за жалост след довеждане докрай на своето обучение не могат да намерят реализация в района и отпътуват. Той дефинира приходите като главен фактор за обръщането на този тренд. " Нужно да се влага в подкрепяне на хората с репродуктивни проблеми, както и за развъждане на първо дете, тъй като това е извънредно скъпо ", добави Френкев.
" Безспорно би трябвало да има изсветляване на стопанската система, само че не мисля, че билкарите и гъбарите имат главен принос към налозите в страната. По-скоро приходите, които те получават са много алегорични и вървят за базисните им потребности. Да се концентрира страната върху тях не е удачния вид. По-скоро би трябвало да се концентрира страната върху междинния и огромния бизнес. По отношение на бонус-донус към този момент има много съперници и това е обикновено. Защото ще сътвори повече проблеми, в сравнение с действително ще способства. И честните компании ще имат проблеми, тъй като това ще може да бъде употребявано като бухалка. Що се отнася до ресторантьорите, през 20-та и 21-ва година този бизнес претърпя много огромни удари. Не е удачно сега да се подвигат налозите на 20% ", безапелационен бе Френкев и поддържа оставането на 9% налог за ресторантьорите.
Според него настоящата тематика на деня е Плана за възобновяване и резистентност. " В него програмата развиване на районите дава опция на община като Смолян да навакса с инфраструктурните планове и да сътвори опция за вложения. Не виждам причина при едно рационално потребление на ресурсите да не се трансформира Смолян в една логистична база и от там да притегли вложители. Това, което в последните години крепеше стопанската система е преработвателната промишленост, а не толкоз туризма. Той за жалост има още какво да се развива там. Идеята е да се развива туризъм в 4 сезона, а той в този момент е по-скоро едносезонен. Идеята е да се развива туризъм в 4 сезона, който да бъде композиция както от зимните спортове, летния отдих, по този начин и културен туризъм ", заключи социалистът своето виждане за развиването на туризма в Смолян и района.
Иван Френкев изясни, че има няколко крупни плана, които от Българска социалистическа партия биха подкрепили. " Има туристически център Перелик, който преди години имаше концепция да се развива в близкия регион до Смолян. Това би могло да дръпне туризма напред. Има и концепция за уголемение на пътното платно при Смолян-Пампорово-Пловдив. Това би успокоило трафика, само че са нужни много съществени вложения. Вече 5 години до Смолян има едно свлачище, което по времето на Борисов беше обяснено като най-голямото в България и би трябвало да стартират работа по неговото разчистване – до този миг нищо не е направено ", посочи претендентът за градоначалник на Смолян.
" Предпоставките за Смолян да се трансформира в логистичен център – има много здания и терени с отпаднала нужда, които биха могли да се трансфорат в софтуерни паркове. Има голям капацитет туризма и културата да вървят ръка за ръка и по този метод да се покачват приходите на хората. Необходимо е общината да има дейна роля в изработването на инфраструктурните планове и диалозите с страната. Защото другите планински общини в Европа имат специфични закони за планината, само че за жалост в България подобен нямаме. Това е нещо, което би трябвало да бъде поставяно на дневен ред и кмета на Смолян да има една от водещите функции при предлагането на подобен закон ", разяснява той и добави, че за жалост община Смолян има систематичен недостиг в бюджета.
Социалистът разяснява митингите на енергетиците и насочи рецензии към ръководещите, за неспазване на решението от януари месец. " Не би трябвало да се стига до това, което беше в Смолян, а точно деиндустриализация. За страдание през последните години в Смолян се случи тъкмо това – бяха затворени рудници, мини. И една огромна част от експертите изгубиха своите приходи и отпътуваха, общината се обезлюди. Има риск от деиндустриализация на цели райони и повишение на риска за енергийната система. Реално няма никакво възобновяване в този проект за тези региони, това не би трябвало да се позволява ", посочи той.
" Община Смолян години наред е имала леви кметове и тогава в действителност е имало развиване. Ние от Българска социалистическа партия сме се посочили като рационални и имаме всички учредения да управляваме. Изключително значимо е да отидете да гласувате. 12 години видяхме какво оферират от модела ГЕРБ. Имаме действителна опция да променим нашата община и тя да се развие, и да бъде по-добра ", сподели в заключение Иван Френкев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР