Смолян. Трети за страната ученически гвардейски отряд ще бъде създаден

...
Смолян. Трети за страната ученически гвардейски отряд ще бъде създаден
Коментари Харесай

Трети за страната ученически гвардейски отряд ще бъде създаден в града

Смолян. Трети за страната училищен гвардейски отряд ще бъде основан в Смолян в Езиковата гимназия „ Иван Вазов “, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Д-р Денислава Ангелова, която е ръководител на асоциация „ Докосни дъгата ”, срещна с патриотичната самодейност кметът Николай Мелемов. Целта е опазването на историята ни и възкресяване на традициите, както и възпитаване в учениците възприятие на обич и принадлежност към родината.
Инициативата е под патронажа на президента Румен Радев, подкрепена от Министерството на защитата и с присъединяване на Националната гвардейска част. Първият отряд е основан в Кърджали, вторият - в Плевен, а третият ще е в Смолян. Предстои по-късно да бъдат основани отряди и в други градове на страната.
Смолянският училищен гвардейски отряд в Езиковата гимназия ще е от 21 възпитаници от девети и десети клас.Негов пълководец ще бъде Никол Пискова от 9 в клас, а зам.-командир Микаела Хаджиева. Знаменосец ще е Тодор Шкодров, а асистенти Никол и Богдана. Той ще бъде основан на 18 май в Смолян със специфичен обред по освещаване на знамето на Трети училищен гвардейски отряд, като това ще се случи при съблюдаване на остаряла царска традиция.
Кметът Мелемов приветства самодейността и уточни, че община Смолян постоянно е подкрепяла сходни патриотични и родолюбиви начинания.
В срещата взеха присъединяване полк. Кънчо Иванов, зам.-командир на Националната гвардейска част, Иво Антонов, началник на дирекция „ Социална политика ” в Министерство на защитата, началникът на РУО в Смолян Мария Семерджиева, полк. Димитър Кацаров, шеф на 101 Алпийски полк и директорката на езиковата гимназия Надежда Горанова.
Семерджиева разгласи, че се възвръща и фанфарния училищен оркестър към Четвърто ОУ „ Стою Шишков ” в Смолян и следващата година ще взе участие в деянията за 24 май.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР