Смолян. С празничен концерт-спектакъл Вълшебният мед бе отбелязана тържествено 70-годишнината

...
Смолян. С празничен концерт-спектакъл Вълшебният мед бе отбелязана тържествено 70-годишнината
Коментари Харесай

Смолян: 70-годишнината от създаването на Детска градина „Радост” беше отбелязана с празничен концерт „Вълшебният мед”

Смолян. С празничен концерт-спектакъл „ Вълшебният мед ” бе маркирана тържествено 70-годишнината от основаването на Детска градина „ Радост ” в квартал „ Устово ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . В препълнената зала на читалище „ Кирил Маджаров ” надарените малчугани демонстрираха, че са научили уроците по усърдие, другарство, обич към родния край, учители и родители. Затова те получиха заслужени овации от публиката.
Директорката Донка Русинова напомни началото, когато е била основана детската градина през 1949 година След като са заменени няколко пространства през 1966 година отваря порти новата постройка на детското заведение. През годините доста деца са отглеждани, възпитавани и са получили първите си уроци по родолюбие. Сега в ДГ има към 160 деца, за които се грижат високоспециализирани педагози.
Секретарят Момчил Николов поздрави с бележитата годишнина и сервира приветствен адрес от кмета Николай Мелемов, в който се споделя: „ Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай тържественото отбелязване на 70-тата годишнина на Детска градина „ Радост ” – Смолян. За мен е чест и наслаждение да бъда съпричастен към това значимо и вълнуващо събитие. Днес отдаваме справедливо почитание и благодарност към достойния принос на детската градина в квартал „ Устово " за ползотворното образование и обучение на стотици наши дребни съграждани. Искрено благодарим на всички, които вложиха през тези седем десетилетия всеотдайния си труд, любов и грижа към подрастващите, с цел да бъде през днешния ден детската градина измежду водещите общински институции за предучилищно обучение. Високият професионализъм на педагогическата гилдия, грижовността на помощния личен състав и поддръжката на родителската общественост са сигурен поръчител за одобряването и сполучливото развиване ДГ „ Радост ” в бъдеще ”.
Николов прочете и решение на Общинския съвет, с което детската градина се удостоява за юбилея с парична премия от 500 лева
Празникът на „ Радост ” почетоха доста посетители, родители, някогашни ученици на детското заведение и жители. Имаше награди и поздравления от РУО-Смолян и регионалната администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР