Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян, организира

...
Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян, организира
Коментари Харесай

Смолян: Ученици се информираха за рисковете от употребата на различни видове наркотици смесени с алкохол по инициатива на Превантивно-информационния център към Общината

Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични субстанции към община Смолян, провежда и организира осведомителна среща-разговор на тематика: “Алкохол и опиати – предварителна защита на зависимостите измежду подрастващите в учебно заведение “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . В полемиката бяха обхванати всички междинни и профилирани учебни заведения в Смолян. Лектор бе доктор Добринов, психиатър в Държавна психиатрична болница - Раднево. Наркотиците са извънредно рискови, леснодостъпни и са известни най-много измежду младежите. Дори относително къса приложимост може да докара до разнообразни душевен разстройства. Често те нямат гаранции за състава и резултата на новите синтетични опиати не могат да плануват следствията, а дрогата е заразно зло. Много постоянно младежите смесват разнообразни дроги и алкохол, което може да докара до гибел. Разпространените в последно време нови психоактивни вещества, известни като „ дизайнерски дроги “ могат да нанесат големи провали, резултатите им не са задоволително изследвани, а ги използват най-вече младежи.
Инициативата е част от превантивно–образователната стратегия на Превантивно-информационния център по наркотични субстанции към община Смолян. Специалистите поучават да се работи с младежите за следствията от използването на психоактивни субстанции. Родителите научават прекомерно късно, за което е належащо повече другарство сред тях и децата им.
Д-р Добринов описа на учениците за най-честите резултати и опасности от използването на разнообразни типове опиати смесени с алкохол. Той подели случаи от ежедневната си работа и посъветва младежите да търсят наслаждение по натурален метод, без да рискуват здравето си с банкет на психоактивни вещества. Учениците задаваха въпроси и получиха способен отговор при извършените полемики.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР