Смолян, Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р

...
Смолян, Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р
Коментари Харесай

Смолян: Депутатите от ГЕРБ дадоха старт на кампания за кръводаряване

Смолян, Народните представители от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев дадоха старт на деветата кръводарителска акция в Смолян. В акцията „ Да дарим кръв за нуждаещите се! “, която се организира всяка пролет се включиха 15 индивида. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Смолян .
„ Винаги съм казвала, че най-безценният подарък, който всеки може да направи, е неговата кръв, която няма аналог и може да избави човешки живот. Затова към този момент девета година от ГЕРБ организираме тази акция към Великден “, съобщи депутатът доктор Даниела Дариткова, която е и ръководител на здравната комисия в Народно събрание.
Тя уточни, че предходната седмица в здравната комисия са обсъждали проблемите на трансфузионната хематология. „ Много медицински специалности остават скрити от интереса на жителите, само че без тях няма по какъв начин да се реализира целият лековит развой. Затова желая да пожелая доста здраве на началника на смолянската трансфузионна хематология доктор Френкев и на целия му екип, които познавам от 25 години. Днес за благополучие видях, че имат ново младо попълнение на работа в кръвния център, което е позитив, само че поисквам да забележим тук и правоприемник на доктор Френкев, защото кадровото застраховане на системата е доста значимо “, добави доктор Дариткова.
Според нея от огромно значение са и вложенията в нова технология, която да подсигурява сигурност на кръвта и кръвните артикули, които се създават в резултат на кръводаряването. Народният представител заключи, че това са бъдещите проекти в политиката ни по отношение на трансфузионната хематология.
„ Работейки в интензивно поделение в изискванията на неотложност е доста значимо да има подобаващи кръвни артикули, с цел да спасяваме хората. Обществото би трябвало да знае какъв брой е значимо да подаряват кръв и то авансово, с цел да има време и за проучвания, а не всеки да се избавя поединично “, означи доктор Събев.
Сред кръводарителите в тазгодишната акция бяха представители на дамската конструкция на ГЕРБ, общински съветници, представители на общинското управление, симпатизанти на партията и жители, които откликнаха на апела на доктор Дариткова, насочен във Facebook.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР