Смолян. На 19 октомври, събота, архиерейският наместник на Смолянска духовна

...
Смолян. На 19 октомври, събота, архиерейският наместник на Смолянска духовна
Коментари Харесай

Архимандрит Висарион ще възглави божествена света литургия в храм „Св. Иван Рилски“ в Девин на 19 октомври

Смолян. На 19 октомври, събота, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще възглави в храм „ Св. Иван Рилски “ – Девин, божествената света Литургия от 9 часа в чест на небесния настойник на българския народ. Това оповестиха от Архиерейско наместничество – Смолян . Заедно с него на храмовия празник ще служат ръководителят на църквата протойерей Тодор Веселинов, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков и свещеници от Смолян.
В Житието на св. Йоан Рилски Чудотворец се показва, че е роден в село Скрино, Руен планина, Кюстендилско, евентуално през 876 година Умира на 18 август 946 година Великият аскет и създателят на монашеството у нас е наименуван земен ангел и небесен гражданин. За удостояване на светеца Църквата е отредила три празника – на 18 август за неговото успение, на 1 юли за връщането на неговите мощи в Рилския манастир през 1469 година, а 19 октомври е отдаден на преместването на мощите на светеца от Средец във Велико Търново през 1195 година
Нека дружно да почетем в събота най-големия български светец, настойник на българския народ и всеки път наш небесен покровител свети Йоан Рилски Чудотворец, приканват от Архиерейско наместничество – Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР