Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и побратимения му германски град Зул, които са на 10-дневен лагер в града

Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и побратимения му немски град Зул, които са на 10-дневен лагер в града, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Това е третият подред лагер, в който младежи от Смолян и Зул, в духа на доброволчеството, вземат участие дружно в интензивна стратегия, опознават Смолян и Родопите, обменят опит, получават умения и основават другарства.
Ръководителят на младите огнеборци от Зул Марко Гочляк изрази своята признателност за съвършената организация и прелестната стратегия, която са подготвили РСПБЗН-Смолян, както и за помощта на Община Смолян и Община Зул. Мелемов уточни, че взаимната работа в екип е най-хубавата формула за триумф, което важи както за битката с пожарите, по този начин и за работата с младежите, които бъдещето на обществото. Той пожела на младежите да са все по този начин дейни, да запазят положителни мемоари от Смолян и да основат дълготрайни другарства, които да ги връщат при в града и вбъдеще.
В тазгодишния лагер вземат участие 12 младежи и 5 ръководители от Зул, а от Смолян - 13 деца и 6 ръководители.
От Община Смолян напомнят, че доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, а в Германия огромна част от пожарникарите са точно доброволци. Ръководителите на групата от немска страна са огнеборци и пожарникари-доброволци.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР