Смолян. Кметът Николай Мелемов назначи 17 младежи, които започват работа

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов назначи 17 младежи, които започват работа
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов назначи 17 младежи на работа в Общината по Проект „Обучение и заетост за младите хора”

Смолян. Кметът Николай Мелемов назначи 17 младежи, които стартират работа в Община Смолян по Проект „ Обучение и претовареност за младежите ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Преди началото на първия им работен ден, градоначалникът се срещна с тях. Мелемов им пожела сполучлива реализация, да натрупат професионален опит и развият трудовите си качества. Кметът разясни на младежите, че продължителността на плана е 6 месеца. 10 от тях са назначена на длъжността механически уредник, а 7 са поддръжка на пътищата.
Община Смолян подаде поръчка за 30 работни места по тази скица, която беше предоставена за разглеждане и утвърждение на Областната комисията по претовареност, заяви секретарят Смолян Момчил Николов. 22-ма са отговаряли на изискванията по програмата, а 17 от тях подписаха контракти с Общината.
Проектът е по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05M90PO01-1.005.001 “Обучения и претовареност за младежите “, финансиран от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейски Съюз, посредством Европейския обществен фонд и Инициативата за младежка претовареност.
Целта на плана е да се улесни прехода от обучение към претовареност за безработни младежи, които ще получат първи или нов късмет за работа, нови или усъвършенствани професионални познания и умения, добити на работното място, както и придобиването на професионална подготовка и основни компетентности.
Да напомним, че през 2016 година по същия план бяха назначени 81 младежи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР