Смолян. Кметът Николай Мелемов инициира среща с областния управител Недялко

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов инициира среща с областния управител Недялко
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов инициира среща със областния управител Недялко Славов за проблема с кучетата

Смолян. Кметът Николай Мелемов инициира среща с регионалния шеф Недялко Славов, с цел да обсъдят ограничения и потърсят решение по отношение на казуса с безстопанствените кучета. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . " Общината не е серпантина да подхваща ограничения по този наболял въпрос ", заяви Мелемов. Администрацията има подписан контракт с „ Анимал Вижън ” ЕООД – Стара Загора за ветеринарно здравна помощ и надзор за залавяне и превозване на безстопанствените кучета на територията на община Смолян. Специалистите правят тази действия с потребление на характерна упойка, кастрират, маркират, имунизират и обезпаразитяват животните. От началото на годината до момента 103 кучета са обработени по този метод. Общината е направила разноски в размер на 16 732 лева досега. От тях 10 278 лева са за консултативна помощ, отстрел и залавяне на кучета, кастрация, обезпаразитяване и ваксина срещу бяс, 600 лева са изразходени за храна на кучетата и 5 854 лева за консумативи. За всички действия има и формирани протоколи.
Мелемов срещна регионалния шеф и със сигналите, че кучета от други общини се карат в Смолян, което в допълнение усложнява казуса. Славов пое ангажимент да провежда среща с кметовете от другите общини, на която да се слагат тези въпроси и да се набележат ограничения. Градоначалникът изрази вяра, че и в народен мащаб ще се набележат промени за по-ефективната работа по казуса.
Мелемов разгласи, че чиновници на Общината стартират всеобщи инспекции по спазването на регистрационния режим на домашните кучета. Хората гледат домашни любимци без да ги записват, а някои след това ги изхвърлят на улицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР