Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов присъства на откриването на

...
Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов присъства на откриването на
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов присъства на откриването на изцяло обновената детска градина „Буратино“

Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов участва на откриването на напълно обновената детска градина „ Буратино “, която е реновирана по план „ Обновяване и енергийна успеваемост на просветителна инфраструктура в гр. Смолян “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014–2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . На формалното разкриване участваха и заместител кметовете Марин Захариев и инж. Мариана Цекова, представител на фирмата-изпълнител на плана, някогашни и сегашни учители в детското заведение, родители и посетители. Талантливите ученици на детската градина зарадваха гостите с благо празненство, в което демонстрираха своите певчески и танцови умения.
По време на празника, кметът на Смолян Николай Мелемов съобщи, че това са прелестните и приятни моменти в живота, когато има усмихнати деца и положително въодушевление.
„ Тогава всички ние възрастните сме удовлетворени. Нашата най-важна задача, на възрастните е това да създадем среда, конюнктура, детски градини, учебни заведения, спортни площадки, басейни, кино, с цел да порастват здрави и усмихнати децата. Неслучайно предходната година Смолян бе определен за град на знанието – това са справедливи индикатори. Нашите деца са нашето благосъстояние. Растат здрави, умни и знаещи, само че както постоянно в живота най-важното е началото. А то се слага в детските градини. Благодаря на всички вас, които работите с тях в детските градини, преклонявам се пред вас, видяхме, че децата знаят и могат доста неща “, сподели още кметът Мелемов.
Директорът на детска градина „ Буратино “, Снежана Василева приветства всички пристигнали на откриването на реновираната постройка, обновените спортни площадки и дворни пространства на детското заведения. Тя напомни, че в него са възпитани и отгледани доста генерации. „ Детската градина е правоприемник на първата целодневна детска градина в Смолян, открита на 2 юли 1953 година, като първата директорка е Недялка Капитанова, а преподавател е Роза Младенова. През тази година означаваме 66 години от нейното основаване. Нашата детска градина има своята биография – богата, забавна и впечатляваща. В историята й са вградени доста човешки ориси. Колективът построява персони, които през днешния ден сполучливо се осъществят в публичния живот. В нея от откриването й, до момента са намерили любов и топлота близо 4000 родопски деца “, разясни Василева. Тя означи, че екипът се гордее със своите някогашни и сегашни сътрудници, дребни ученици, с техните родители и с всички съдействали през годините за одобряването на градината като съвременно звено на детското обучение.
Василева изрече своята признателност на управлението на Общината и персонално на кмета Николай Мелемов, че са присъединили детската градина в плана и са създали всичко належащо за неговото осъществяване. Тя благодари и на компанията за качеството осъществяване, на сътрудниците си за всеотдайността и отговорността, на родителите за доверието и разбирането. „ Съвременното съоръжение на детската градина ще докара до по-качествено обучение на нашите деца. В нашата детска градина има последователност, която съчетава нужната новост и модерност и предава на децата ни националните обичаи, съчетани с европейските полезности. Мисията на детската градина и главната цел на плана е да се подобрят изискванията за образование и образование на децата, да се модернизира образователният развой. В реновираната постройка, всяка група разполага с мултимедия, преносим компютър, интерактивна дъска и тв приемник, с което се основават условия за реализиране на оптимално педагогическо взаимоотношение за образуване у децата на познания и умения, целящи самостоятелно развиване и културен разцвет в по-следващата им реализация – в учебното заведение и обществото “, разясни Василева. Тя пожела детските градини в Смолян да са цялостни с доста деца и постоянно да се огласят с доста смях, песни и игри.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР