Смолян. Доброволците от Превантивно-информационните центрове (ПИЦ) по наркотични вещества към

...
Смолян. Доброволците от Превантивно-информационните центрове (ПИЦ) по наркотични вещества към
Коментари Харесай

Младежи от Смолян и Кърджали отбелязаха Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици

Смолян. Доброволците от Превантивно-информационните центрове (ПИЦ) по наркотични субстанции към общините Смолян и Кърджали обмениха положителни практики по метода „ Връстници образоват връстници ”, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Дейностите измежду младежите са свързани с повишение равнището на здравни познания, умения и настройки за недопускане и съкращаване използването на наркотични субстанции под всякаква форма за запазване живота и здравето им. Тийнейджърите са безапелационни, че е добре в учебно заведение да има часове, в които да се беседва намерено по въпросите, свързани с използването на дрога.
Поканата за тази среща на нашите доброволци беше отправена от ПИЦ – Кърджали. Тя стартира със запознанство и мина през доста игри свързани с опиатите, проявление на доста познания и предпочитание да продължат да се занимават с тази активност.
Проявата е отдадена на 26 юни, когато се отбелязва Международния ден за битка с наркоманиите и незаконния трафик с опиати. Тази година тематиката е „ Първо слушайте! “.
Наркоманията става все по всеобщо събитие. Тя унищожава щастието и живота на милиони хора по целия свят и всяка година взема забележителен брой жертви. Това е болест, която би трябвало да бъде излекувана още преди да е почнала и чиито лекари сме всички ние.
Датата 26 юни е ден, с цел да подсети на страните членуващи в Организация на обединените нации – да се сътвори интернационално общество без опиати. С отбелязването му се притегля вниманието на хората върху сериозността на казуса. Всеки би трябвало да бъде осведомен, с цел да може да намерения с какво може да помогне на децата и подрастващите да се предпазят или преодолеят този проблем.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР