Смолян. Доброволци от Превантивно-информационния център по наркотични вещества на Община

...
Смолян. Доброволци от Превантивно-информационния център по наркотични вещества на Община
Коментари Харесай

Смолян: Доброволци от града участваха в кампанията „Лято без риск”, която се проведе във Варна

Смолян. Доброволци от Превантивно-информационния център по наркотични субстанции на Община Смолян взеха присъединяване в Националната доброволческа среща във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. На форума „ Лято без риск “ бяха доброволките Изабела Сангалова и Габриела Маринова, с началник Мария Славчева, която е секретар на Общински съвет по наркотични субстанции. В събитието участваха над 100 доброволци от Варна и страната, ползващи метода „ Връстници образоват връстници “ и ангажирани с дейностите по предварителна защита на рисковото държание измежду младежите. След поздравленията на формалните посетители, срещата стартира с образование „ Децата и опиатите “, водено от експерти за работа с деца от американската Агенция за битка с опиатите - ДЕА. Представените от тях данни, сравнителни разбори, отрицателни мащаби, които провокира използването на наркотични субстанции от младежите, както и положителните образци за персонален избор и мотивация провокира голям интерес у доброволците. Младежите сложиха въпроси към експертите от ДЕА, касаещи разнообразни аспекти – коя е най-страшната гледката на която са били очевидци, какво ги стимулира да правят своята работа, изпитват ли боязън, по какъв начин съумяват да се оправят с голямото напрежение и други.
Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати е американска федерална организация за битка с трафика и използването на опиати. Те работят в тясно съдействие с интернационалните сътрудници, както и с България с цел да може да се спре трафика на опиати и да се залавят трафикантите.
Програмата на доброволческата среща продължи с подготовка за акцията „ Лято без риск “.
На срещата имаше и проява за разкриване и задържане на наркотични субстанции от чиновниците на школата за образование на митнически кучета в гр. Балчик. Пред доброволците и съпътстващите ги специалисти, експертите от школата описаха по кое време е основана и каква активност прави.
Организатори на срещата бяха община Варна, дирекция „ Превенция “, взаимно с ПИЦ – Варна, Местната комисия за битка с противообществените прояви, Комисия за битка с трафик на хора и Съвет по предварителна защита на ХИВ/СПИН.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР