Смокините са един от най-вкусните плодове, но за съжаление няма

...
Смокините са един от най-вкусните плодове, но за съжаление няма
Коментари Харесай

Сушени смокини във фурна - бързо, лесно и божествено вкусно

Смокините са един от най-вкусните плодове, само че за жалост няма по какъв начин да им се любуваме целогодишно. Добрата вест е, че през днешния ден на пазара се оферират сушени смокини, които са в действителност вкусни и ароматни и сполучливо заместват всевъзможни шоколадови изкушения.
Какво обаче ще кажете да си ги приготвите сами вкъщи и освен това за негативно малко време? Днес ще споделим с вас стъпките в приготвянето на сушени смокини на фурна. Освен, че няма да ви затрудним, сигурни сме, че ще се забавлявате, до момента в който приготвяте една здравословна опция на торти, пасти и сладкиши.
Как да изсушим смокини на фурна
• Селектирайте плодовете
Най-напред се заемете с подбирането на подобаващите плодове. Важно е те да не бъдат презрели. За предпочитане е даже да са една концепция зелени.
Отделете количеството, което желаете да изсушите. Пригответе си още захар и вода и преминете към значителната част, а точно тяхната обработка.
Сварете сироп
Използвайте водата и захарта, с цел да приготвите сироп. Той би трябвало да е врял и към него добавяте плодовете. Дръжте ги не повече от 10 секунди. Това се прави, с цел да запазят цвета си и повърхността им да се покрие със блудкав и прелестен пласт, който усещаме, до момента в който ги похапваме.
• Подредете върху решетката на фурната
След като извадите плодовете от захарния сироп, подредете ги върху решетката на фурната. Самият развой по сушене е много нескончаем. Около 3 часа лишава, до момента в който смокините не придобият тип и усет, каквито търсим. Задължително включете фурната на най-ниски градуси. В случай, че 150 градуса е минималната температура, бихте могли да оставите малката врата на фурната леко открехната.

• Обърнете ги на другата страна
За да бъдат идеално сухи, нужно е да ги обърнете и от другата страна и да продължите да сушите още няколко часа.
• Проверка
Може да ревизирате плодовете дали са подготвени, като вземете една смокиня и извършите дребен прорез с ножа. Вътрешността би трябвало да е изцяло суха, а плодът да е гумен и еластичен. Бихте могли леко да притиснете с длани и да сплескате смокините.
 Токсини в сушени смокини от Туция - не ги яжте, поучават от БАБХ Токсини в сушени смокини от Туция - не ги яжте, поучават от БАБХ
Агенцията по сигурност на храните откри съществуване на афлатоксин в сушени смокини и стартира да търси и блокира наличните количества...

• Съхранение
За предпочитане е да съхранявате сушените плодове в книжен плик и в долап, до който не доближават влага и директна слънчева светлина.
Поглезете се с едни необикновено вкусни и ароматни смокини, които нямат равни на себе си. Да не приказваме за всички изгоди, които можете да извлечете от тях.
Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР