Смокините с право се наричат райският плод на Средиземноморието. Техните

...
Смокините с право се наричат райският плод на Средиземноморието. Техните
Коментари Харесай

Яжте това сутрин на празен стомах за повече енергия

Смокините с право се назовават райският плод на Средиземноморието. Техните лечебни елементи са плодовете, млечният сок, листата и кората на дървото. Изсушената версия на смокините се счита за супер храна, която е налична целогодишно, само че надали може да надмине сочните плодове.

Суровите смокини съдържат до 80 % вода и защото подтикват силата, най-добре е да ги консумирате заран, поучава Локално.

Ето изгодите от потреблението им:

1. Понижават кръвното налягане

Смокините са превъзходен източник на калий, който оказва помощ за намаление и контролиране на кръвното налягане. Минералът калий е едва наличен в храната и е нужен за действието на организма. Много хора страдат от недостиг на калий вследствие на нараснала консумация на сол.

2. Помагат при намаляване

Смокините са добър източник на диетични фибри, които усъвършенстват храносмилането и ни дават чувство за задоволеност за дълго време, като по този метод ни оказват помощ да отслабнем. Смокините съдържат повече разтворими и неразтворими фибри от другите плодове. Разтворимите фибри намаляват също холестерола в кръвта. В 100 грама смокини има единствено 74 калории.

3. Намаляват кръвната захар

Смокиновите листа намаляват кръвната захар. Листата могат да се употребяват освен при приготвянето на разнообразни ястия, само че и при приготвянето на чайове. Някои проучвания демонстрират, че смокините оказват помощ за регулирането на захарта при хора с диабет вид 1.

4. Помагат за положително въодушевление
 Никога не комбинирайте пържолата с тази салата, ОПАСНО Е Никога не комбинирайте пържолата с тази салата, ОПАСНО Е
Ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова описа пред РИА Новости в композиция с кои артикули месото няма да е потребно за организма....

Те съдържат огромно количество витамин В комплекс, който дава сила на тялото ни, обезпечава разтегливост на кожата и мощни мускули. Друго преимущество на витамин В комплекс е, че той усъвършенства мозъчната функционалност и по този метод концентрацията и паметта и усъвършенства общото ни въодушевление. Ако безсънието е резултат от вашето неодобрение, смокините, заради високото си наличие на магнезий, могат да оказват помощ.

5. Помагат при кожни израстъци

В националната медицина смокините се смятат за превъзходен асистент при проблеми с кожни израстъци, като брадавици. Достатъчно е да разположите половинката от пресния плод върху тялото, където е казусът, да го оставите за една нощ и сутринта да изплакнете с топла вода. След това премахването на казуса е по-лесно и в случай че е належащо, можете да повторите процедурата до 5 пъти.

6. Съдържат обилие от витамини и минерали

Високите концентрации на глюкоза и фруктоза са по-здравословни заместители на бялата, индустриална захар. Съдържат доста желязо, фосфор, калций, калий, магнезий, витамини В6, Е, С и витамин А. Те също са богати на бета-каротин, по тази причина се предлага да консумирате смокини няколко дни преди слънчеви бани. Съдържат високо наличие на вода и естествени захари, тъй че са потребни при възобновяване след безсилие и детоксикация.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР